Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 June 2018

Pelahap Tak Ingat Dunia

Bhai/DeeDee semua...

Gua dengar khabar ader mamat tu guna kad kredit sebanyak RM 8.1 juta lebih bagi tempoh 16 bulan... pergh... lebih kurang RM 500 ribu sebulan tue abis kat berjoli katak...

Aper yang dier shopping, berjoli dan melantak tue??? Pelahap bebenor.... macam tak ingat dunia jer pelahap nyer.... adoyailah....

Walhal segala makan pakai dan transport semua dah dibagi disedia.... huhuhu... adoyailah.... teruk betul...

Kalu dier bayor pakai duit poket dier sendiri tak aper la.... ini.... orang lain yang kena tanggung.... huhuhu....

Lakonan yang cukup baek punya... Syabas......

8 comments:

  1. Ado tajuk jo, isinyo mano jang???

    ReplyDelete
  2. Brader C+
    Cer tanye ada kenail itu dato seri asmadi?
    Cer tanye itu siam tuan puteri sudah kahwin anak 6 dok dkt klcc
    Cer tanye Semah jibby bg tanah blkg klcc 5 bilioooon nk bg jual jt cina merah
    Cer tanye berapa bilion jibby sudah sponsor
    Selama ni dia hanye wayang kulit
    Menora
    Main Peteri ja bagi nmpk syumul lagi suci lagi zuhud
    Byk laaaa zuhud satu malaysia kena kencingggg
    Ps: kita tahu ni semua sebb partner in crime fua dato seri dok gebang bgtau wayang dewata raya ni nk kencing se malaysia

    Tk leh pakai punya olang
    Mampus nk jaga agama kita bukan ke jannah tp ke Hell nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu hasad dengki dan busuk hati berpisah tiada. Menjaja cerita yang blm pasti makanan ruji. Apa yg dia dapat hanyalah dosa yg betimbun dibawa mati. Melayu lupa diri suka mencaci lupa asal usul diri. Mentaliti herd.

      Delete
  3. zuhud sgt kte nye dlu...pki capal la..apela..lanjiao la ckp sme die...

    ReplyDelete
  4. Salam bro.. Mohon update bloglist... aku dah tak pakai bankami.net ... indon dh amik alih... kembali kpd bankami.blogspot.com

    http://bankami.blogspot.com

    ReplyDelete


  5. Sehari dua ini sebuk sekali penulis terkenal A.Kadir Jasin menulis diatas haknya dan juga hak kebebasan bersuara tentang jumlah dana yg diguna serta diperuntukkan kpd yg dipertuan Agung.

    Bgmn pula seandainya A.Kadir Jasin mampu menoleh kearah Tun Mahathir dan melihat sgl bentuk harta serta kemewahan yg tlh dimiliki oleh keluarga serta semua anak2nya SEKARANG? Bgmn dgn jumlah aset tanah2 saham2 syrikat2 banglo2 mewah ddlm dan luar negara serta kenderaan2 berjenama elit/jet? yg mrk miliki SEKARANG?

    Rakyat yg perihatin sprt saya sgt bersetuju dgn data2 detail perbelanjaan sesiapa pun jua dinegara ini smemangnya sgt2 wajib diakses dan diwar2kan ibarat CAHAYA yg terang jk didpti boros serta mencurigakan sekali!

    Tetapi sebagai penulis mashyur, spatutnya harus dan wajib melihat kpd BIG-picture dgn jujur ADIL, balance, fair, terbuka serta menyeluruh agar mnjd ikutan idola dan contoh terpuji.

    Bukankah Agung yg ada skrg ini serta sgl kos perbelanjaannya itu diselia dan didanai dibwh pentadbiran terdahulu swktu Najib yg terkenal klepto boros itu mnjd PM dan mnjd menteri keewangannya..as Cash is KING pd wktu nya itu?

    Elok juga A.Kadir Jasin kaji sgl2 dana detail kemewahan itu betul2 jitu tepat halus serta terperinci trhdp kedua2 belah pehak(yg dipertuan Agung dan Tun Mahathir), dan siapakah yg ddpti memiliki jumlah yg bnar2 bertimbun2 yg betul2 tepat auditnya serta akhirnya terbukti siapa kah yg lebih banyak sekali memiliki dgn jumlah yg tertggi skali SEKARANG ini!?

    Tolong, jgn mnjd jurubicara disebelah pehak, krn jasa dan laba yg pernah dan akan diperolehi ataupon yg bakal dinikmati, tetapi jdlah sbnar2 jurubicara yg jujur lg ADIL kpd kedua2 belah pehak terutamanya kpd sluruh rakyt Msia yg kini bnar2 sdang dahagakan CAHAYA yg terang yg bnar2 LURUS bnar2 TELUS lagi bnar2 TEMBUS SEKARANG!

    Dan A.Kadir Jasin sendiri, sggupkah membuat akuan bersumpah deklarasi aset trhdp seluruh aset harta yg ada dimana2 shj dgn jujur telus terperinci smnjak mnjd penulis terkenal umno dahulu dan duduk dibelakang Tun Mahathir selama ini, sprt yg Rafizi Ramli sggup dan berani lakukan?

    Al-Quran ada menyebut, ""jgnlah kecenderungan kamu trhdp seseorg mnjdkan kamu tidak berlaku ADIL/zalim keatas dirimu sndiri.."

    ReplyDelete
  6. Terkini Kadir disiasat bawah Akta Hasutan kerana article beliau membawa kebencian rakyat kpd YDPA. Malah data2 kewangan itu adakah palsu dan Fake. Selesai kes Hasutan, wakil YDPA boleh saman Kadir beratus juta kerana jatuh maruah dan malu YDPA.

    Hari itu Kadir marah2 kat LGE mungkin saham dia jatuh teruk? Kadir juga menyerang DSAI secara terbuka.

    Sekor lagi Syed Akbar Ali (SAA) buat posting dan ulasan mengenai pardon DSAI dari article ditulis Tun Hamid, bekas Hakim. Spt diketahui umum, Tun Hamid ini adalah pendokong tegar ketuanan Melayu, Najib dan antiPH. Semasa PRU, beliau berkempen dengan agresif utk Najib.

    SAA bergiat menyerang DSAI secara terbuka.

    Ketua2 Pemuda DAP, PKR dan Amanah disaran memprotes kpd TDM sbg Pengerusi PH mengenai tindakan kedua2 blogger ini yang subversif kpd PH? Adakah tindakan mereka direstui Tun? Adakah mereka agen Umno atau Najib atau Jho Lho yg bertindak utk gagalkan Kerajaan PH?

    Presidential Council mesti bersidang serta merta utk mengutuk tindakan 2 bloggers ini yang dikatakan penyokong Bersatu. Jika tidak berubah, mereka mesti dicold storage kan kerana mensabitkan kemurkaan YDPA dan mensabotag pemimpin tertinggi PH.

    ReplyDelete
  7. Memanglah tak ingat dunia sbb Najib manjakan dgn Cash is King..

    PH kena start buat akta peruntukan yg terhad kpd golongan "FREE LOADERS" ni..

    Puluhan tahun duit rakyat dibazirkan utk menanggung biawak2 hidup. Hal kebajikan rakyat taknak ambil tahu. Buat kerja hampeh..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja