Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

25 December 2021

Siapa Punya Kerja Ni?

Bhai/DeeDee semua...

Dalam Malaysia nih tiada yang mustahil... Bayangkan... Parti yang kalah dalam pilihanraya pun boleh diangkat memimpin negara... takkan la takder benda lain yang lebih giler dan mustahil...

Macam dalam gambar nih.. Ini bukan gambar edit... Ini gambar lokasi sebenar.. Ini gambar sebenar... ini gambar kerja buat kontraktor yang sebenar... 

Dan memang giler agaknya kontraktor ini dan penyelia tapak kawasan projek ini... Lagi giler adalah Jurutera Projek dan Penyelaras Projek... Dan pastinya yang meluluskan projek ini pon sama giler... Hahaha ... JKR tido ka???

Siapa punya kerja ni??? Gila aaaa



3 comments:

  1. Jangan cepat melatah Amin...jalan ni belum dibuka untuk kenderaan. Kerja-kerja masih belum selesai.

    ReplyDelete
  2. Penyelia tu taraf sijil/diploma dan Jurutera taraf ijazah amat memalukan Universiti yang keluarkan sijil bagi mereka, bayangkan tidak jauh dari lokasi tersebut letaknya KLCC & 118 antara skyscraper di dunia... tapi ada penyelia/jurutera bermentaliti Zimbabwe

    ReplyDelete
  3. Kalau dahulu PH tak batalkan Projek Canal City masalah banjir di Selangor sudah selesai.. Bossku

    Pada Pengundi di Selangor you deserved what you choose..!!!

    Bossku Datuk Seri Najib Tun Razak berpendapat projek Canal City seperti dicadangkan oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) Selangor harus dikaji semula berikutan banjir besar yang berlaku di negeri itu.

    Ahli Parlimen Pekan itu berkata, sebanyak RM3 bilion telah pun diperuntukan khusus untuk projek tebatan banjir berskala besar pada tahun tersebut.

    “Projek ini telah mula dibina pada tahun 2007 sehingga tahun 2009 tetapi tergendala apabila kerajaan Pakatan Harapan ambil alih Selangor selepas Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU12).

    Pada masa itu rakyat kena ingat, rakyat dihasut dan difitnah secara terang terangan.. Pakatan di ketuai oleh Anwar Ibrahim, Azmin, Kalid Ibrahim S/U MB Fekah berantakan dalam Langkah Kajang oleh Rafizi jadi keutamaan rebut kuasa.

    Dengan kempen ' Nothing to hide' oleh Tun mula dijalankan sebelum Pakaran Rakyat@ Harapan semua nya di hijack oleh Tun Mahathir dan barua nya.

    Pintu Gerbang kos cat di zaman Azmin 10 juta jadi keutamaan. Kes DIEG syarikat 2 Ringgit telan GLC Selangor hampir 2 billion ringgit. Tebatan Banjir di abaikan di batalkan sebab tidak bermanfaat sama sekali.

    Pada rakyat Selangor yang undi Pakaran Harapan padan muka undi lah muka muka penyangak ini lagi. You deserved what you elected at last. ,'

    Dengan bahasa kasar dan kesat dengan izin 'Haah Padan lah muka kelian..!!'

    “Jika terusan air ini diteruskan ia dapat mengurangkan risiko banjir selain dapat menambah rizab air mentah Selangor, namun Bossku rasa ada keperluan untuk mengkaji semula perlaksanaan projek ini,” kata bossku menerusi satu hantaran di Facebook miliknya pada Khamis... Terbaik Bossku

    Pada pengundi yang mengundi Pakatan Harapan 'you deserved what you choose'

    Dengan banjir besar bukan sekali tapi berpuluh kali masih lagi kerajaan Selangor bebal dan kebal kebangangan kerajaan Pakatan Harapan.

    Dengan Jho Low lesap tepok tangan gelak terbahak bahak melihat Melayu berantakan sesama sendiri bersama kaum Jho Low duduk diam diri lansung tidak menghulur bantuan...

    Tak cukup dengan musibah banjir melanda Pulau Batu Putih pun disedekahkan pula ke Singapura pada anak Lee Kwan Yew lagi. Tak serik serik kena main kena bodo bangang barua Melayu yang masih bertuankan DAP@LeeKwanYew...

    Next PRU 15... kalau ego bodoh bangang masih tebal, kalau bebal masih kebal 'Lu Fikir Lah Sendiri' hasil yang kamu undi itu yang kamu tuai kelak nanti..Aminn

    Ye dah macam celaka bro Aminnn ...

    Tak kena bodoh bangang pada kaum Cino mesti Melayu broo.. Aminnnn

    Orang Melayu suka sensasi, fitnah jijik dan batu api.. Aminnn

    Kau undi kau dah dapat yang hasil tuaian..Aminnn

    Cengkerik Burung mandi hujan waktu petang broo.. Aminn

    Ye dah macam celaka semuanya..Aminn

    Hidup kena Senyum dan Senyum sebab kena bodo bodoh Bro..

    KHALAS..

    kah kah kah kah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1