Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 December 2014

Banjir : Kemana Hilangnya Warga Asing?

Bhai/DeeDee semua...

Semasa membantu di satu pusat penempatan mangsa bencana BANJIR 2014, gua terperasan satu perkara... Yang hadir di pusat penempatan mangsa banjir cuma ader orang Melayu, orang Cina, Orang India, Orang Benggali ..... Tapi semua tue aderlah warga Malaysia.. Orang tempatan...

Gua tak nampak pon warga asing seperti Bangla, Indon, Myanmar, Nepal, Filipino dan sebagainya hadir di pusat penempatan mangsa bencana... Huh... Mana diorang pergi aaa.. Macam mana diorang menyelamatkan diri dari bencana banjir..

Takkan la semua skali warga asing nih sama ada PATI atau bukan PATI... Boleh ilang begitu sajer... Magik sungguh la... Sebab semua mangsa yang berads di pusat penempatan mangsa bencana ue diambil maklumat peribadinya oleh pegawai bertugas.. Takkan la ader warga asing yang dah dapat menyamar jadi warga Malaysia... Agak--agakla wei...

Takkan la kat Kelantan, Terengganu, Pahang, Perlis, Selangor, Negeri Sembilan dan Johor takder seorsng pon warga asing terlibat dan menjadi mangsa banjir... Takkan la kot... Macam mana boleh ilang hampir 3 juta warga asing yang berdaftar... Dan macam mana boleh ilang warga asing PATI yang tak berdaftar seramai hampir 7 juta orang tue...

Hahaha... Magik... Magik...


3 comments:

  1. Apa nak herannya ? Demer tahu mana lubang nak masuk Messyia, tahu ler demer nak lepak mana-mana sementara takder koje nih ! Tauke jaga, lor !

    Mungkin demer dah diselamatkan oleh heli & hovercraft atau cruise yg mampu access & disposition demer tu semua ! hohoho

    ReplyDelete
  2. balik kampung la bhai...

    tak pun lepak kat shogo ka kan masa tu tengah cheap sale...

    bila lagi nak ambil cuti banjir sambil bershopping?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja