Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 December 2014

Yuran Pendaftaran Tadika Naik 42.85%

Bhai/DeeDee semua...

Pastinya ibu bapa yang menghantar anak-anak kecil mereka ke TADIKA/TASKA swasta akan menggelengkan kepala bila mendapati Yuran Pendaftaran untuk sesi 2015 meningkat paling kurang 30% dari kadar 2014.

Rata-rata gua dapati paling rendah kenaikan aderlah 28.42 %. Ini gua tak amik kira yuran pendaftaran PASTI... Tapi gua amik kira yuran pendaftaran TADIKA/TASKA yang lain...

Pening mak bapak... Nak letak kat Pra-Sekolah... Anak akan kurang dapat tumpuan ... Dan silap-silap anak langsung tak pandai membaca... Ini gua perhatikan sebab gua banyak berurusan ngan skolah.. Tambah lagi gua menganggotai PIBG...

TADIKA KEMAS pon failed... Tak dapat menyediakan bebudak kecik nih untuk cabaran di peringkat sekolah rendah nanti... Bukan gua nak perkecilkan... Tapi itulah realiti...

Nak antar ke PASTI... Pergh... Overload... Dah full house... Walau pun ader dua tiga PASTI yang berhampiran... Tapi full house gak... Gua missed ngan TADIKA/TASKA milik AL-ARQAM dulu... Terbaek dunia akhirat sistem pendidikan dier...

Jadi option yang ader untuk memdapatkan pendidikan terbaek untuk anak-anak kecil nih ... yang mana mereka mudah menerima ilmu kalo betil taktik pengajaran dan pembelajarannnyer ... terpaksalah ibubapa yang prihatin terpaksa kuar modal yang besar... Malah ader yang kosnya macam dibawah nih...

Dah macam nak masuk IPTA walhal baru level TADIKA/TASKA jer... Aiyo... Itu belum kalu kena GST ker mender ker... Hahaha

Senarai Yuran Perdaftaran setelah dipadamkan nama pelajar

3 comments:

  1. Boleh buat bisness nih...heh2

    ReplyDelete
  2. inilah hasilnya daripada purata pendapatan isi rumah rakyat malaysia RM5,900 sebulan.

    ReplyDelete
  3. ...tak lama lagi, adalah skim macam PTPTN untuk pra sekolah lah pulak...

    Cobol

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja