Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 December 2014

Cerita Disebalik Cerita

Bhai/DeeDee semua...

Kalo MH370 ..... orang banyak sabitkan kehilangannya dengan kargo Manggis dan Bateri Lithium Ion yang dibawa.... walhalnya takder saper yang nak tanya kenapa akses akaun Kapten Zaharie di MAS digodam 10 hari sebelum insiden sehingga dia terpaksa request akses yang baru.

Kalo MH17.... orang banyak sabitkan dengan peluru berpandu bumi ke udara BUK .... walhalnya takder saper yang nak tanya kenapa pesawat tue kena tembak dengan peluru AMRAAM dari satu pesawat Drone milik USA pada jarak lebih 150km dari ketinggian 40 ribu kaki dari kawasan ruang udara pantai Ukraine

Kalo QZ8501... orang banyak sabitkan dengan isu awan Comulus Nimbus (CB) ..... walhalnya takder saper nak tanya kenapa pesawat yang terbang laluan antarabangsa terbang dibawah paras standard 35 ribu kaki...... iaitu pada 32 ribu kaki sahaja.....

Ini semua ader cerita disebalik cerita.... the untold stories.....

Kalo MH370 dikatakan terjunam dalam laut.... elok plak takder pecah satu benda pon... takder debris takder serpihan.... takder mayat... takder signal ELT/Emergency Beacon ....... hebat...

Kalo MH17 dikatakan ditembak oleh BUK seperti yang ramai percaya pada mulanya.... hahaha... kenapa takder smoke trail bagi peluru berpandu tue yang boleh dilihat sejauh 10 hingga 20 km pada cuaca baik..... sepatutnya smoke trail nih akan ader sekirang-kurangnya 10 minit diudara.... macam kalu kiter lihat pesawat terbang lebih 35 ribu kaki.... mesti ader smoke trail...

QZ8501 terhempas.... ader serpihan... ader mayat... ader kesan...... mungkin pesawat A320 tidak sekuat dan setahan Boeing 777-200 .... hahaha....

Giler kentang aaaa...... itu sebab gua dari awal lagi kata...... karut ja cerita nih....  Takziah kepada keluarga mangsa...... kesian semua jadi bidak catur....

Baca SINI dan SINI

9 comments:

  1. Kasaq game depa bro.
    apapun takziah la pada waris2 699.
    (699 ke?)

    ReplyDelete
  2. Beberapa hari sebelum tragedi Pesawat AirAsia QZ8501, Tony Fernandez, CEO AirAsia telah menjual sejumlah 944,800 unit saham dalam Tune Insurance Holding Berhad, sebuah organisasi yang menyediakan insuran perjalanan penumpang-penumpang pesawat AirAsia.

    850,000 unit saham telah dijual pada 22 Disember 2014 dan 94,800 unit lagi dijual sehari selepas itu. Adakah Fernandez sudah mengetahui lebih awal tragedi QZ8501?

    Ada cerita disebalik cerita!!!

    ReplyDelete
  3. rocky the great brown unused dick says: wooooo... lu memang dasat lu memang baddd lu memang genius; tak sia2 lu punya mental training mase kat company C dulu.. wooo.. tapi wa risau tiap kali makan kerdas atau jering tua rebus (cicah sambal @ kelapa parut) musti ade smoke trail bila kentut lebih 0.7 saat pada decibel 5.3 skala richter.. lu dasat beb carry on

    ReplyDelete
  4. Gua tabik lu bro....gua cuma dpt rasa tp gua x de maklumat...nanti org cakap fitnah plk...Bidak Catur..ha3

    ReplyDelete
  5. Bro komen sikit pasal kapten syarifah sofia bro.cam lain je citer

    ReplyDelete
  6. Boh...

    Lama wa tak baca "Bidak Bidak Catur" (Pawns In The Game).. uiii wa beli buku tu kat Masjid Negara tahun 90an tu dari seorg "brader" ganu sanan..

    Ada lagi ka stok buku tu?? Alih bahasa Melayu buku tu.. Carikkk bohh.. kalau ada stok bakmai sebijik..

    Seri0s!!!

    ReplyDelete
  7. Paul Phua Wei-seng, the former Macau junket operator facing illegal bookmaking charges in Las Vegas, is assisting the Malaysian government in matters of national security and is not a member of Hong Kong’s 14k triad society, a Malaysian cabinet minister has told US authorities.

    “Mr Phua is neither a member nor is he associated with the ‘14k Triad’, Malaysia’s Minister of Home Affairs Ahmad Zahid Hamidi wrote in a letter to Mark Giuliano, deputy director of the US Federal Bureau of Investigation.

    ReplyDelete
  8. Bhai, ni macam menarik jugak teori akhir MH370... siap dengan data lagi... http://www.lusuka.com/2015/01/mh370-siapa-jual-mh370-kepada-yahudi.html

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja