Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 February 2021

Senyap Sunyi Kes Annuar Musa

Bhai/DeeDee semua...

Annuar Musa dah melanggar SOP PKP dengan makan lebih dari satu orang dalam satu meja semasa program dia di Seri Petaling.... Ini berlaku pada 13 Februari 2021 dan viral dalam media sosial... Tiada tindakan saman atau denda atau apa-apa pun berlaku pada Annuar Musa.

Dan kemudiannya... PDRM mengatakan telah menghantar kertas siasatan kepada Peguam Negara untuk tindakan lanjut... Namun sehingga ke hari ini Pejabat Peguam Negara senyap sunyi tiada maklumat mengenainya... dan rakyat tidak tahu apakah Peguam Negara telah mengklasifikasikan kes Annuar Musa tersebut kepada No Further Action (NFA)

Hahaha... kalu orang biasa .... tak payah tunggu lama nak buat siasatan bagai... kejap itu dapat maklumat terus kena saman dan denda.... kalu tak bayar atau degil... terus diseret ke penjara...

Tapi dalam kes Annuar Musa.... apa yang Kerajaan Malaysia buat adalah tetiba jer benarkan orang makan beramai dalam satu meja... Nampak sangat nak mengelat ... saja nak selamatkan Annuar Musa... dulu masa Khairuddin At-Takiri... KKM siap buat surat saman back-dated dan siap kononnya dah bayar... Hahahaha... lawak siot...

Nih ... kes Annuar Musa... senyap sunyi nampaknya la.... Hahaha... jangan mimpi la Annuar Musa nak kena denda yang katanya PDRM bercadang nak tingkatkan jumlahnya ke RM3000 atau RM5000 ... hahaha... depa tau kalu Annuar Musa kena denda dengan harga yang ditingkatkan ini, Annuar Musa akan kehilangan kerusi Parlimennya.... dan Annuar Musa kena meletakkan jawatan sebagai Menteri Wilayah Persekutuan.

Hahaha



4 comments:

  1. Kerajaan tak sah macam ni lah jadinya. Aku nak quote dari contoh di texas: weak, corrupt, inept and self-serving politicians

    ReplyDelete
  2. Apa yg ko komen pasai texas labu. Texas kena sabotaj la labu dgn tak semena2 janakuasa byk tak berfungsi. Renti kan hadam bulat2 media arus perdana baik luar dan dln negeri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesan drp korupsi, tak cekap dan pentingkan diri ===> double standard?

      Delete
    2. Hanya anti-vaxxers, flat-earther, MAGAts dan Dumbplican je yang percaya Texas kena sabotaj. Texas power grid satu2nya infra yang tak diregulate dan terpisah dari US federal power grid. Texas power grid ranap sebab corruption dan ineptitude, bukan sabotaj. Sesapa yang percaya dengan cakap dari corrupt US politician terutama dari Dumbplicans dari Texas adalah bodoh piang. Macam gak idiots yang percaya Trump tu calon US president pilihan Tuhan. Smh.

      Nick.

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1