Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 February 2021

Malaysia Kembali Ke Zaman Gelap Feudalisme

Bhai/DeeDee semua...

Malaysiakini dah kena hukuman.... atas komentar para pembacanya... RM500 ribu dendanya.... Dan keputusan ini akan menjadi precedent kepada kes-kes yang lainnya... Macam gua jugak kat sini... kalu ader komen lu orang yang dikira menghina Mahkamah atau lain-lainnya ... kemungkinannya boleh dihukum setara...

Huhuhu...

Nampak gayanya Malaysia seakan kembali ke zaman gelap feudalisme ... dimana semua kuasa terpusat kepada yang paling atas... tiada kritikan sosial dibenarkan walaupun ianya fakta..

Tiada lagi peluang untuk rakyat kritis dan soal bicara.... semuanya kena ikut apa yang telah ditetapkan sepertimana apa yang Pimpinan mahukan... Ini lebih komunis dari sistem komunis... Ini lebih Apartheid dari Apartheid... ini lebih celaka dari zaman Sultan Mahmud mangkat dijulang...

Adoilah....

Apa sahaja yang kerajaan buat... apa sahaja yang pimpinan negara buat... apa sahaja mahkamah buat... walaupun ader potensi salahguna kuasa... semua tabley ditegur dan tabley dikritik.... kalu buat jugak bersedialah RM500 ribu dalam tangan...

Huhuhu



2 comments:

  1. soklan cepumas...

    kire ni salah platform sebab izinkan komen2 yg -ve(subjektif iye) dipapar.. makna platform owner kena tapislah... ok, cam kalau gua carut kat blog ni - salah Cipan x tapis...

    Baiklah
    So lepas nie kalau gua carut marut kat platform cam FB, twitter etc... AG nak dakwa FB, twitter etc... tak jugak kan.. tak ke jadi lawak. Belakang lu mudin mau ke arah 'digital'... ni orang kata ke laut & melaut namanya.

    dah lah sabitkan tuduhan (AG boleh fokus kes camni??) ... Hakim upkan denda dari yg AG cadang 200K jadi 500K (kena bayar rabu depan plak tu, 3 ari keja, mak ai)..... lain macam meseg nak disampaikan nie... akan tetapi; manusia merancang.... org kata 'senapas'... dana 500K beres dlm masa brp jam??

    sudahnya ape meseg yg nak disampaikan dlm episod camni...

    ReplyDelete
  2. dekat indo pun tengah rioh pasai komen jugak
    tapi depa ada jugak orang ynag berani
    komen rejim joko macam biasa saja
    walau ada hukum baru keluar
    lagi gila bab mimpi pun dilapor polis
    memang sontoloyo

    hidup kalau tak boleh terima kebenaran
    duk perasan sampai mati la bagus memanjang

    apa pun tetap pegang pada perintah Allah

    Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu.

    ada penguasa dunia tak mahu rakyat cerdik
    nanti susah mau di atur

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1