Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 April 2012

10 Syarikat PNB Dan Khazanah DIlupuskan ?

Hahaha... Najib Razak kata perlupusan nih akan bagi peluang kepada syarikat Bumiputera untuk ambilalih syarikat PNB dan Khazanah nih... hehehe

Gua nak tanya balik... boleh ker gua dapat syarikat nih kalu modal gua ader cukup... katalah gua ader modal yang mencukupi... amacam... boleh gua dapat dak syarikat nih.... hehehe

Hahaha.... jangan mimpi la bhai... perlupusan nih sebenarnya pasai nak kasi benda yang dah jalan elok dan untung  kepada syarikat kroni UMNO/BN la bhai.... semua skali... tapi biler dah terbongkang nanti pasai salah tadbir urus... semua syarikat nih akan dibeli balik oleh PNB dan Khazanah dengan harga yang melambung tinggi...

Benda macam nih dah banyak kali tengok... contoh paling nyata aderlah MAS ... semua dapat atas angin. .. masa untung makan sorang-sorang... biler rugi suruh rakyat tanggung beban....

SYABAS pun macam tue gak...

Nih skarang nih... masa tengah untung PROTON diambil alih oleh DRB-HICOM .... yang dipunyai oleh bekas penyeludup beras tue.... tapi... cuba masa tengah rugi nanti... hahahaha... sure jual balik kat Kerajaan supaya rakyat yang tanggung dengan duit cukai.... Macam sial jer...

Cilakak betul la...

Baca Sini : 10 Syarikat PNB dan Khazanah Akan Dilupuskan

2 comments:

  1. BEGITULAH KELENTONGAN & SELEWENGAN OLEH PARTI UMNO-APCO-BN SELAGI MEMERINTAH,KAYAKAN KRONI,SEDARA MARA & GENG GEROMBOLAN SONGKOK TINGGI AKAL LEMBU SAMSENG KAHKAHKAH,UBAH & UNDI SELAIN UMNO-APCO-BN !

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja