Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 April 2012

Respek Perlu Diberi Walaupun Kepada Musuh

Bhai... gua tau .. kiter nih kalu dah bermusuh... semua yang elok pon pada musuh kiter tue kiter kata tak elok... betul dak... tapi pada gua la... walaupun kiter bermusuh ka.. aper ka... benda betul.. perangai baik... dan sebagainya yang musuh buat kiter kena gak puji dan respek...

Sebab itu la... ader benda yang okeh dalam sesetengah ahli UMNO tue gua respek... bukan semua barua dan cilabai... tak gitue..

Sebagai contoh... dalam negeri Terengganu nih... Kerajaan Negeri dibawah pimpinan Ahmad Said bagi setiap budak sekolah (ikut step la) komputer yang dikeluarkan oleh TOP IT Sdn Bhd... Benda nih pada gua benda baik.. baik untuk bebudak sekolah... benda bagoosh... jadi kalu kata la PR plak lepas nih pegang Terengganu.. harapan gua... sila jangan tamatkan projek dan kerja baik nih... Jangan jadi bodoh macam masa dulu... Jangan buat perangai macam chilakak masa dulu... okey...

La nih.. gua nak bagi sikit respek pada Syed Sobri Syed Hashim (ADUN Kuala Nerang Kedah).. dier dah diisytiharkan muflis oleh Mahkamah... dan dier pon mengakulah semalam yang dier muflis... bangkrap...

Jadi dengan kebangkrapan Syed Sobri Syed Hashim tue... dier rasa (dier tau) yang dier tak layak hadir dalam menyuarat Dewan Undangan Negeri pada 17 April nih... dan dier buat press statement bagitau yang dier memang tak layak... dier mintak maaf ngan penyokong dier...

Ini macam punya ADUN gua respek... tak kisah la sebelah mana dier duduk... dier tau dier ader problem... dier undur diri... bagoosh... semoga jadi contoh kat orang lain samer... tak kisah la dalam BN ka... dalam PR ka... hahaha

JOM BERSIH 3.0

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja