Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 April 2012

Kecut Perut

Bhai... Gua sampai di Dataran Merdeka semalam agak awal... Takder tempat nak duduk pon... Terpaksa la berdiri... Hahaha

Semalam gua terserempak ngan MSO ... Lama gak berborak ngan dier...

Gua semalam bergerak sebagai photographer... Ngan press tag yang dibekalkan kepada gua... Gua mudah skit nak gerak... Walaupun gitue... Polis kali nih tak berapa suka ngan media.... Ramai anggota media yang kena ngan Polis... Termasuklah gua yang kena tarik baju oleh Polis pasai cuba amik gambar Polis tangkap peserta Bersih 3.0

Hahaha.... Penat memang lah penst... Tapi berbaloi untuk melihat dari dekat solidariti rakyat Malaysia yang majmuk dan hormat satu sama lain tanpa prejudis dan batasan perkauman... Cina, Melayu, India dan lain-lain boleh saling bantu-membantu tatkala masing-masing dikerjakan oleh gas pemedih/penyesak mata/dada...

Sikap tolong menolong ini yang terbaek gua lihat... Dan ini lebih realistik dari jelmaan plastik 1Malaysia yang dicanangkan oleh Najib Razak...

Dengan ramainya yang turun dan hadir di Dataran Merdeka... Yang kalu ikut bacaan gua ader lebih dari 150 ribu peserta....gua berani jamin yang ianya telah menyebabkan Najib Razak kecut perut ...

Mana taknyer... Yang hadir semalam mostly aderlah golongan hardcore dalam siri-siri demo yang lain dicampur dengan beberapa newbies... Itu yang dapat datang... Kalu yang dapat datang dah banyak tue... Korang multiply la 10 kali ganda penyokongnya...

Dan ... Itulah momentum yang ada... Hahaha...

*** gua masih tak berpeluang nak update blog nih guna laptop sebab masih lagi ngan mode travel... tulisan disini dipostkan menggunakan telepon cap ayam milik gua.... jadi banyak gambar terbaik tak dapat dipublishkan.... sabor yer.... Hahaha

Oh yer... Mamat polis berhelmet yang kena belasah pasai langgar orang awam tue gua kenal... Sebelum tue di Dataran Merdeka mamat tue amik video bagi pihak polis... Dier masa tue amik gambar sebelah gua... Dier memang sentiasa pakai helmet walaupun masa amik gambar... Giler... Macam sudah planned jer dier nih....

2 comments:

  1. Dulu ada mamat pakai bandana. Kali ni ada mamat pakai helmet pulak. Ada tag nama tak mamat nih? Cor ingat. Muka dia camne? Entah2 ahli gerombolan Gombak yang konon keluar PAS dulu tak?

    ReplyDelete
  2. Yong ooi....

    Hahaha... gua tak sempat nak semak la plak... hahaha.... tapi aper-aper pon... kalu ader BERSIH 4.0 nanti.. gua akan lebih bersedia...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja