Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 April 2012

Post Mortem BERSIH 3.0

Penganjur BERSIH 3.0 khabarnya sedang membuat post mortem berkenaan acara tersebut...

Namun sebelum habis post mortem tersebut dibuat... Polis dan media pencacai telah terlebih dahulu mengeluarkan kajian mereka...

Yang lebih lawaknya... Komen-komen dari orang-orang yang tidak berada di lokasi telah terlebih "sudu dari kuahnya" ....

Terutama sekali berkenaan insiden kereta polis melanggar orang awam....

Gua dan sorang lagi rakan media (hocy) memang bernasib baik berada pada masa dan lokasi kejadian... Dan kami tahu apa sebenarnya yang berlaku...

Persoalan yang bermain di minda gua adalah;

1. Kenapa pihak polis tidak memaparkan gambar anggota polis yang cedera di belasah orang awam tersebut. Polis tersebut berbaju preman berseluar pendek. Mengapa tiada gambar anggota tersebut mendapatkan rawatan?

2. Kenapa anggota polis yang dibelasah tersebut menggunakan helmet jenama "Apollo" seperti mana yang biasa dipakai oleh mat rempit atau despatch rider. Untuk pengetahuan semua, helmet tersebut tidak mendapat pengesahan piawaian SIRIM.

3. Sejak bila anggota polis berpakaian preman yang sedang bertugas dibenarkan memakai seluar pendek... Adakah tujuan dibenarkan anggota berpakaian sedemikian kerana semata-mata untuk menyamar menjadi pendemonstran? Atau sememangnya anggota tersebut diarahkan untuk menjadi agen provokatur?

4. Kenapakah seorang lagi polis yang menjadi penumpang kereta polis tersebut boleh pula berpakaian seragam tanpa helmet sedangkan pemandu kenderaan tersebut adalah anggota polis berpakaian preman berseluar pendek dan bertopi kelesar. Ini menunjukkan ada sesuatu yang tidak kena telah berlaku.

5. Lagi satu yang gua musykil adalah kehadiran ambulan yang sampai pada tempat kejadian di hadapan SOGO sekitar selang 1 atau 2 minit selepas kenderaan polis tersebut melanggar orang awam? Begitu pantas respon yang diberi semacam sudah ada perancangan yang dibuat....

Jadi gua tinggalkan ini semua untuk dikaji dengan lebih mendalam... InsyaAllah esok gua akan publishksn gambar-gambar dari sudut pandangan gua... Hahaha

3 comments:

  1. Gua ingat lain kali Bersih IV & whatnots ada olang akan guna pakai stail italian job untuk rompak bank, atau, MARA. Wayang untuk burukkan pendemo Bersih la, apa lagi.

    Mamak-2, peniaga kat Masjid India & peniaga MElayu kat Pertama Complex - yang biasa boleh untung riban-2 RM sebulan - dah mula bising & burukkan PR, Ambiga & the rest. Come on it's just A DAY off, moron... cuti saja la semalam, apa bising-2. Biasa la ayat deme tu semua nak cari publisiti atau pampasan drp kerajaan la deme tu.

    ReplyDelete
  2. TERBAIK DEDAH JANGAN TAK DEDAH KELENTONGAN REJIM SEKUTU ZIONIS !

    ReplyDelete
  3. Bhai Hanz ...

    Italian Job ka Italian Blow Job... hahaha.... lu biar betul bhai... hahaha

    Bhai Amuraria ...

    Jom sesama dedahkan mana yang perlu didedahkan...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja