Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 April 2012

Dataran Yang Tidak Merdeka ???

Hahaha... Dulu Dataran Merdeka adalah tempat dimana kemerdekaan diwarwarkan.... La nih... Dataran Merdeka sudah tidak merdeka lagi.... Sudah diambil alih...

Gua nak tanya nih... berapa aaa duit yang dibayar oleh UMNO/BN untuk membeli Dataran Merdeka nih...

Kenapa la nih hanya satu pihak jer yang boleh nak gunakan Dataran Merdeka... Bukankah Dataran Merdeka tidak dimiliki oleh sesiapa pon... Ianya tanah rezab Kerajaan Malaysia... DBKL cuma menguruskannya sahaja... Dataran Merdeka bukan milik DBKL...

Kalu Dataran Merdeka tidak boleh digunakan untuk buat agenda rakyat... aper ke jadahnyer nama dier masih dikekalkan sebagai Dataran Merdeka... Baik tukar nama dier jadi Dataran UMNO/BN ker... atau Dataran Rosmah ker... hahaha

Sebenarnya... senang jer cara nak jasi DBKL jangan berlagak sangat.... senang jer... boikot jangan guna semua tempat parking milik DBKL... kalu semua orang takmo guna tempat parking DBKL... mana DBKL nak cari duit collection... Gua berani jamin kutipan harian dari parking DBKL jer sekitar RM200 ribu sehari paling cikai ,,,,, kalu sebulan... berapa DBKL rugi...

Kalu setahun takder saper nak guna parking DBKL... mampuih DBKL nak cari dana.... ini yang paling senang... boikot jer... banyak lagi yang swasta punya... cuma jangan guna aper-aper servis yang bagi duit kat DBKL... kasi ajar skit...

DBKL paling banayk buat duit buta-buta dari lesen perniagaan dan papan iklan... cukai taksiran tue memang la banyak.. tapi itu korang terpaksa bayar... aper kata jangan guna papan iklan milik DBKL... guna yang bukan milik DBKL... tak pengsan DBKL... hahahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja