Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 July 2014

MH17 vs MH370

Bhai/DeeDee semua...

MH17 :  21 ribu kaki.. Meletup... 14 km radius kawasan serpihan...

MH370 : Tiada serpihan dikesan...

Allah Taala nak tunjukkan sesuatu.... Nak tunjukkan bahawa MH370 memang tak terhempas atau ditembak...

Al Fatihah buat semua mangsa....

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" - Ar Rahman

P/S : Biler satu kawasan tue bergolak... Biasanya semua penerbangan komersial akan mengubah laluan... Kenapa MAS tidak mengubah laluan? Aderkah kerana nak jimatkan kos bahan bakar?

P/S/S : Ini bukan kali pertama friendly fire.. Tidak kisah la siapa yang menembak... Yang pastinya pada ketinggian lebih dari 21 ribu kaki... Siapa pun akan tersalah anggap kalu guna mata kasar... Kalu guna radar signature... Tentu akan dapat dikesan signature dan identiti pesawat...

Ingat... Kalu masuk salah laluan sure kena tembak... Jadi MH370 tue sure takkan masuk salah laluan dan terus pergi ke Selatan Lautan Hindi...

TAMBAHAN: Kalu pesawat ditembak dengan Manpad (peluru berpandu yang dilancarkan dari atas bahu), jarak maksimum yang boleh ditembak hanyalah sehingga ketinggian 14 ribu kaki ... Itupon bergantung kepada jenis Manpad... Macam kalo manpad jenis Stinger agak rendah jaraknyer... Igla pon agak rendah gak... Starburst pon masih rendah jaraknyer ... Silkworm pon rendah gak jaraknyer...

Ini bermakna kalu kena tembak dengan peluru berpandu.. Mesti dari jenis "mobile    anti aircraft missile" ... Sistem penembakan menggunakan radar dan bukan 100% heat seeker dengan guide mata kasar...

Soalan : aderkah puak pemberontak mempunyai persenjataan begini... ???

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja