Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 October 2014

Ahli Parlimen London?

Bhai/DeeDee semua...

Isnin nih ader urusan Mahkamah ... Jadi terpaksa la Ahli Parlimen London balik Malaysia untuk hadir perbicaraan.... Agaknyer la kalo tak ader perbicaraan.... Mungkin lambat lagi Ahli Parlimen London nIh nak mari....

Perbahasan Parlimen Malaysia untuk Bajet 2015 itu hari Ahli Parlimen London tak hadir pasai dier bukan mewakili rakyat di Parlimen Malaysia... Dier sudah mewakili Parlimen Westminster... Sebab tue la tak hadir pasa Parlimen Malaysia tak penting buat dier....

Hahaha....

Lawak siot.....  Biler nak sedar diri ntah la....

Kiter tengok la aper Ahli Parlimen London nih nak sembang dan pusing nanti... Wartawan sumer jangan lupa tanya macam mana dier dapat jadi Ahli Parlimen London aaa... Jangan gak lupa tanya biler Queen nak kasik Knighthood kat dier...

Dan yang paling penting tanya dier.... Biler nak pulangkan wang elaun yang diterima dari Parlimen Malaysia balik pasai dier dah jadi Ahli Parlimen London...

Thorbaek la .... Hahahaha.... 

Tuan Guru Sir Dato' Seri Haji Duke Of Rusila

5 comments:

  1. Keh keh keh. Kalau Tuan Guru Sir Dato's Seri Haji Duke of Rusila duduk bawah Westminster System, lagi mampuih dia nak menjawab. Kena jawab soklan2, unscreen dan tanpa bantuan teks. Kena jawab on the spot tanpa apa2 bantuan.

    Boleh ke Sir?

    ReplyDelete
  2. Dan jgn lopa tanya taun ni brapa kali dah pegi luar negeri. Dan berapa kos keseluruhan untuk taun ni bersama rombongan2 nye

    Mmg musibat tol penjual2 agama nih
    Fread

    ReplyDelete
  3. Bro......Aku gelak pecah perut untuk gelaran terbaru "Tuan Guru Sir Dato' Seri Haji Duke Of Rusila". Siapa yang anugerahkan kalau bukan baginda Queen kan? Bukan itu sahaja beliau di London, malah untuk bertemu dengan Mufti Besar London iaitu Sahibul Samahah Tuan Mufti Raja Petra Kamaruddin untuk membincangkan darihal "Hakim" mana yang boleh dikasi telurnya untuk lepas Fitnah Pil Kuda pada perbicaraan 28 Okt di Kuala Trengganu nanti. Kabel dan talian hayat Peguam Correct...Correct amat diperlukan segera.........


    ReplyDelete
  4. Gua sikit cikit pon tak HERAN
    seandainya nanti tiba2..

    tup2 yg diTUDUH tiba2 jd BODOH berubah fikiran..
    ya ya saya yg brSALAH tuan....dia TAK salah, dia TAK buat FITNAH cikit pong!?

    he he he...dah ramai sgt ygBODOH..
    apa ke tidak BODOHnya, kes pilkuda yg patut pi repot kat POLIS, dia pi repot kat TV3!??

    ReplyDelete
  5. artikel ni lucu lah... hahahahaha...

    kalau dah salah, hangpa ustad ke, menteri ke, sapa sapa ke mestilah tanggung sendiri.period.

    berani buat berani tanggung.

    "Yang mengata lebih banyak tahu tahu dari yang dikata" - Rahimi

    -rahimi-

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja