Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 October 2014

Oh Anjing

Oh Anjing.... Hehehe


3 comments:

  1. Gambar ini diambil selepas perbicaraan tentang masalah najis anjing. Yang duduk disebelah kanan sekali ialah haji wan musa, yang teramat mulia raja lekantan yang mulai haji abas taha kadhi besar singapura dan haji nik Muhammad sidiqi haji wan musa.
    Yang berdiri disebelah kanan sekali ialah yang mulia tengku cik, yang mulia doctor Burhanuddin helmi yang berhormat datuk sri diraja Kelantan dan nik Mahmud.

    ReplyDelete
  2. berapa ramai yang masih boleh baca jawi
    kalau tidak ramai melayu mahir jawi n rumi
    perancangan hebat menjauhkan melayu dari jawi yang hampir kepada tulisan arab yang hampir dengan Al Quran
    tak kan nak pegang anjing memanjang kalau ya pun boleh
    ada usaha nak bagi kaya toke anjing kalau dah ramai nanti melayu suka anjing
    betoila anjing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah, boleh lah baca jawi sikit, tergagap-gagap dan ada wording yang tak pandai baca... lupa... nasib baik sistem pelajaran tahun 80-an ada belajar jawi kat sekolah kebangsaan.

      sekarang kene pegi sekolah agama selain sekolah kebangsaan untuk belajar agama.

      "Yang mengata lebih banyak tak tahu dari yang dikata" - Rahimi

      -rahimi-

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja