Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 October 2014

Banyak Duit Aji?


Aji....

Rakyat semua heboh pasai duit makin ciput....  Bukan stakat nak pi berjalan luar Negara.... nak idup dalam Malaysia pon susah.... Memang la minyak naik dua kupang.... Tapi dua kupang tue cukup sesak la Aji ooi... dua kupang tue kalo dikumpul setahun semua orang... boleh buat jambatan dari Marang sampai ke Singapura...

Kami bukan macam Aji yang boleh berjalan sana sini ..... Tak tau la Aji pakai duit sendiri ker atau ader orang sponsor..... Kami sungguh tak tau..... tapi mungkin Aji memang banyak duit..... Aji tak hadap duit tabung jihad..... Aji tak heran duit tabung infaq..... Aji memang ader banyak harta kot.... Aji ader saham ESOS ker? atau.... Aji ader dapat sponsor dari Amerika?

Kami lantik Aji jadi wakil kami.... mintak bawak citer masalah kami kat dalam Dewan.... dalam Parlimen.... tapi Aji ilang pi ntah mana masa Pembentangan Bajet.... Ader urusan lain lagi penting ka Aji oooi.....???? Aji ader priority lain ker??? Aji ader handle benda lagi mustahak ker???

Kalu Aji rasa menjadi wakil kami kat Parlimen tue tak penting.... Kalu Aji rasa hadir untuk sesi Pembentangan Bajet tue tak penting.... kami rasa elok la Aji letak ja jawatan tue... sebab Aji lebih pentingkan benda lain dari menjadi wakil kami di Parlimen.....

Kalu Aji rasa seronok pi berjalan sana sini dari menjadi wakil kami di Parlimen.... elok sangat la Aji tak payah datang terus ke Parlimen.... pi la berjalan ... Kalo nak tinggal menetap terus di London samer dengan Dewa Bola pon kami tak heran....  Kami tau yang Dewa Bola memang menetap kat London (dier tak payah la nak kelentong berlakon)..... jadi kalo Aji nak temankan Dewa Bola.... teruskan la.... Kami tau la Aji memang penyembah geng Kasta Kuning.... Kami paham.... Mungkin Aji ingat geng Kasta Kuning nih MakSom .... takpa.... sebab Aji pon penyokong kata MakSom gak....

Aji pon macam dah tak berminat dengan urusan Parlimen..... Tahun nih jer berapa kali dah Aji ponteng sesi Parlimen.,..... Tahun-Tahun lepas jangan la nak kira..... tak larat wei.... Aji tau dak orang-orang kat pintu exit Lapangan Terbang kata aper..... Hahaha.... diorang selalu dok citer pasai paspot Aji yang penuh ngan Entry Visa sana sini.....

So....  Kami rasa aaaa... cukup la Aji jadi wakil kami dah nih..... Kami tau ramai kawan-kawan kami memang dok sokong dan bekap semua sembang Aji..... pasai tue la Aji masih jadi wakil kami kat Parlimen..... Kami tau kawan-kawan kami nih bukannyer pandai sangat... pasai tue la kena kelentong tak abis-abis ngan Aji.... Agaknyer Aji ader bekalkan diorang pil kuda kot..... pasai tue la diorang lalok sampai tak nampak Aji punya pusing.....

Takper Aji....

Duit tabung banyak lagi.... kalo tak cukup... Aji boleh suruh orang sorong tabung baru..... buat modal Aji pi jenjalan..... Aji kan banyak duit........ aper ader hal minyak naik dua kupang.....

14 comments:

  1. Bhai...

    ... tak baik hang cakap Aji macam tu... kalau tak de dia, tak delah elaun sara hidup nelayan...

    COBOL

    ReplyDelete
  2. tuang pil kuda ni g mana ye....kuat sgt ponteng ni.....bole bagi tau dia g mana?

    ReplyDelete
  3. Ha ha ha..
    Aji dah pesan jgn jd BROKAR , jgn jd BARUA fahammmm tak?
    ikut mcm Aji...kenalah WALAQ dulu.. pastu sama2 ikut Aji kita jaja pilkuda, wokeh tak?

    Komer nak tau kan...smenjak buat kerja HALAL demi ALLAH krn ALLAH jaja pilkuda kat TV tuu, REZKI yg Aji dpt trmasuklah siAYAM tuu dah meLIMPAH2...Aji & Ayam laa nih kena jaga STANDARD,,maklomlah ESOS 500,000 dpt free itu belom + GAJI hi hi..

    Semenjak jaja pilkuda demi ALLAH krn ALLAH tu...Aji kena ada KLASS takleh laa asyik2 gi Arab Mesir & Yaman memanjang, kena slalu gi LONDON baru org jd lebih WALAQ fahammm...
    Tengok siAyam pon dah ada BMW 7siri baru ler padan dgn Aji, tak ke molek gitu?

    Aji nak pesan lg...kerja jaja pi;lkuda demi ALLAH krn ALLAH nii bukan FITNAH tau,,kerja Aji nii bukan jd BARUA tau...komer jgn salah faham!? jgn buat FITNAH kat Aji tau tau...sbb satu donia dah kenai Aji 'hulaaamark' no2 bukan glokal ttpi GLOBAL, faham tuuu baik2..

    Pendekkan cerita...marilah WALAQ kpd Aji, kita sama2 jaja pilkuda, bab DUIT bukti dah pon NYATA..kat PERANSANG pon ada bnyk LOBANG..itu BUKAN RASUAH,,sbg org HUDUD yg mati2an nak jlnkan HUDUD mcm Aji yg fakeh nih..sumpah! sumpah! Aji TAKde & TAK makan RASUAH fahamm...Nik Aziz pon dah seNAKHODA seKAPLA dgn Aji,,abihh nak ape lg????
    Nik Aziz seNAKHODA sokong Aji...tu BUKTI yg Aji takde buat FITNAH..Aji maseh suci ki ki ki..

    Wokeh2 lah..Aji nak cepat dah takde masa nih..
    itu tu wostad2 WALAQ dah pon lama tunggu FLIGHT nak ke LONDON nak berangkat dah..
    ingat..ingat tuu pesan Aji baik2 yer....
    jgn jd BROKAR
    jgn jd BARUA...bye2

    ReplyDelete
  4. Mau x kaya...jual agama...

    ReplyDelete
  5. Tak takut masuk neraka ka Bhaiyya....tak baik memburuk-burukkan ularmak....ketidakhadiran YB Marang adalah keuzuran tahap gaban ....ishh apa istilah Arab dia hah......mesti ada ni...uzur sharii...uzur hambali...uzur takiri....ish ish tak ingat la pula.......nak kena tanya Din Ayam ni....UZUR apa dalam bahasa ARAB yang mengharuskan tuang kerja tapi halal memakan gaji dan elaun serta terlepas dari tanggungjawab yang diamanahkan rakyat.

    ReplyDelete
  6. Sifat2 makan duit haram nampak jelas bro walau sarban tebal dgn jubah matrix haha.
    kera kat london bagi makan, anak kat ganu mcm setan

    Fadzil

    ReplyDelete
  7. ada aji pun pusing tarak aji lagi la pusing

    ReplyDelete
  8. harapkan aji dam aji. bila aji jalan pusing makan pusing. jadi aji pusing pusing

    ReplyDelete
  9. harapkan aji dam aji. bila aji jalan pusing makan pusing. jadi aji pusing pusing

    ReplyDelete
  10. harapkan aji dam aji. bila aji jalan pusing makan pusing. jadi aji pusing pusing

    ReplyDelete
  11. Ajibun!!! Walla jgn tak Walla ... kikiki

    ReplyDelete
  12. jalan2 cari makan nanti miss sooru beb..ana nombor dua dunia..macam pope..maksum

    ReplyDelete
  13. aji tersungkur di pintu syurga ... demi kerana dunia yg sedikit.

    aji jg yang ajar kata ini kpd pengikut.

    yg pasti aji telah byk sgt menggembirakan pemerintah pemeras rakyat iaitu BN.

    perangai aji amat mereka tunggu demi merosak imej PR.

    jika PR kalah semua, maka aji sudah tentu jadi kaya raya.

    ReplyDelete
  14. kah kah kah.. banyak geng buat dosa kat sini wey... sorang post semua nak komen, ularmak lah, ostad lah,...lantak hangpa lah....

    "Yang mengata tu lebih banyak tak tahu dari yang dikata. - Rahimi-

    -rahimi-

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja