Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 July 2015

Apa Komen Gabenor Bank Negara Malaysia?

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara pelik sampai ke hari ini yang gua tabley nak hadam.... Err... Sambil tue gua tertunggu-tunggu jer apa komen Gabenor Bank Negara Malaysia... takkan senyap jer... takkan dah terkunci mulut tue... takkan la tabrani nak bagi pandangan ker mender ker.... takkan la benda macam nih tak dapat kepada pengetahuan Bank Negara Malaysia...

Perkara pelik tue aderlah...

Macam mana dana sebegitu besar boleh dipindahkan kedalam akaun individu tanpa dikesan atau dipantau oleh Bank Negara Malaysia...



Sebab setahu gua la... kalu duit sebanyak RM30 ribu masuk dari luar negara pon kedalam mana-mana akaun individu biasanyer akan trigger kat team AMLATFA di Bank Negara Malaysia... Takkan la team AMLATFA BNM tak perasan dana sebesar ini lalu mengikut sistem perbankan Malaysia...

Pelik aaa... sebab dulu gua sendiri pernah kena panggil dek team AMLATFA nih sekitar tahun 2003 sebab dana yang lalu akaun gua dari oversea bernilai lebih USD20 ribu.... jenuh berjawab dan kemukakan dokumen berbagai.... baru leh lepaskan.....

Takkan la yang sebesar RM700 juta boleh bolos lepas bebas tanpa pemantauan team AMLATFA BNM..... ader kawtim ka??? Ader kaitan ker? Saper punya kerja nih???

10 comments:

  1. Bank Nagara Mongolia kot? admin hang jangan cakap macam tu nanti musyidul am pas tu akan kata semua itu pitnah.sebab tu gebeno kunci molot! huhuhu.

    ReplyDelete
  2. bai,
    bukan RM700juta... USD700juta, brp billion RM tuuuuuu...

    ReplyDelete
  3. govenor tengah praktis cakap dalam bahasa sebab tu lambat nak kuar komen hehe..

    ReplyDelete
  4. a/c closed. duit transfer ke mana?

    mcm Watergate? follow the money!

    ReplyDelete
  5. Macam biasa lepas ni akan dpt anugerah gabenor bank negara terbaik didunia/asia lagi walaupun bocor sana-sini. Bukan takat bocor lagi malah dah macam air terjun yg banjir kat Cameron dulu. Tunggu ajelah bila nak bangkrup, kalau bangkrup pun tak apa asalkan umno/bn pergi melingkup. Org melayu ni selagi tak bangkrup dia tak sedar diri konon umnolah yg bagi rezeki kat mereka bukan Allah SWT.

    Saya yakin negara ini mampu bangkit lagi selepas umno berambus asalkan rasuah dihapuskan, pentakbiran telus & adil kpd semua rakyat. Negara ini punya sumber asli yg banyak dan tenaga kerja yg mampu mengendalikannya bukan macam umno dok bawa tenaga asing murah tanpa kemahiran dan PATI. Tenaga asing & PATI ini merosakkan sosio-ekonomi & budaya kita.

    Abuamir

    ReplyDelete
  6. sedapnya menabur fitnah lepas tu biarkan orang kena fitnah terpinga-pinga..bilalah Tun ni nak taubat dari memfitnah??

    aymy8888

    ReplyDelete
  7. Malaysia bolehland...

    ReplyDelete
  8. Kita hanya kenal popia tapi pengamal bank perkenalkan bafia. Popia-bafia /bafia-popia / sebutan lazim.

    ReplyDelete
  9. mcm tu boleh gak keluarkan teori konspirasi..kenapa orang kuat politik najib mati satu persatu..the last is tan sri JJ..sama mcm orang kuat Anwar dulu yg kemalangan helicopter...siapa musuh common Anwar dan Najib???

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja