Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 July 2015

Kemana Mereka Nak Bawa PAS?

Bhai/DeeDee semua...

Just nak tanya nih.... jangan marah yer... Hahaha.... Kemana mereka nak bawa PAS? nak bawa kepersada politik nasional ker atau sekadar persada politik setempat (lokal)... Sebab nampak dari aper yang mereka-mereka nih sedang buat dalam PAS lebih menuju kepada persada politik setempat (lokal)...

Dari aper yang nampak sekarang nih... PAS sudah jadi sebuah parti yang lebih kuat assobiyahnyer berbanding UMNO.... sungguh.... dengan label yang di hamburkan pagi petang siang malam.... dengan kesamsengan tak tentu hala... dengan nak bergaduh dengan semua kengkawan... tapi boleh plak bertolak ansur dengan musuh.... pening aaaa.

Aper la nak jadi ngan PAS nih....  rasisma Kemelayuan dah jadi makin kuat sampaikan pada puak-puak Ostad yang ngaku Ulama dalam PAS nih semacam meletakkan Islam itu hanya pada Melayu semata-mata...  Kan semakin bengong dah tue....

Yang lagi best tue... semua orang lain diklasifikasikan kafir dan murtad... macam diorang jer la yang beriman.... Boleh main tuduh semua orang tolak hudud... bodoh ker aper.... Wei ... semua ahli PAS walaupun tak menyokong tindakan bodoh Al Marangi & the gang tue.... takder la sampai menolak hudud... jangan buat fitnah la wei...

Aper la nak jadi biler Ostad yang bengong macam nih di tarafkan sebagai Ulama.... hancuss institusi ulama.... rosak teruk.... walhal Ostad nih semua samer macam Ostad Sampul GOLF GTI tue samer jer tabley pakai... sembang jer bagoosh.. tapi hancuss....  failed to the core....

Aper daaa...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja