Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 July 2015

Apa Ada Di Tingkat Itu?

Bhai/DeeDee semua...

Banyak betul la andaian dan persoalan yang gua baca berkenaan kes menara di IPP Bukit Aman terbakar semalam... Yang best tu macam-macam cerita... Puntung rokok la... Pantry la... Bilik fail la... Store simpan dokumen la... Macam-macam cerita....

Aper pon satu ja nak kasi tau.... Walaupun gua biasa naik turun Bukit Aman... Walaupun gua selalu beurusan di sana... Melepak di sana..... Jumpa kengkawan dari Jabatan "E" kat sana....  Sama ada atas urusan tugas ataupun tidak.. Hehehe... Maafkah yer gua tak boleh cerita apa yang ader di tingkat 9 dan 10 bahagian menara tue...

Bukan sebab gua tak pernah jejak tingkat 9 dan 10 tue... Tapi....

Hahaha..... Tapi gua terikat dengan etika dan "bai'ah" ... Hahaha ... So harap sangat la jangan ader yang dok tanya lagi pada gua apa yang ader di Tingkat 9 dan 10 menara PDRM Bukit Aman tue... Bab ader blogger UMNO/BN yang dok sembang kata itu tingkat Bahagian Narkotik tu... Hahaha... Gua gelak jer.... Hahaha


Something fishy lar... Hahaha

5 comments:

  1. baiah pada org zalim tak lakulah. baik lu cite apa ada kat tingkat tu. jgn kata ada tangga meja kerusi pen pensil pemadam api dsb. itu semua org tau.

    ReplyDelete
  2. Klu xnk cerita x pyh la buat entri tu

    ReplyDelete
  3. Ini mesti kes berkaitan dgn 1mdb? Macam biasalah jika melibatkan org besar semua bukti akan lenyap, rakyat sekarang bukan bodoh macam zaman tok nenek kita dulu habis ditemberang oleh penjajah & raja2 dulu. Bukti bukan ada pd satu tempat aje, bahkan diserata dunia sekarang ni cuma mahu dakwa atau tidak? Data yg dipadam dari hard disk pun mampu dikeluarkan lagi, inikan pula yg tersebar diserata dunia maya.

    Cuma nak pasti siapa yg kena game over atau check mate ni kali?

    abuamir

    ReplyDelete
  4. nasib masa amba dulu penah pi itu bukit punya pejabat tak tebakar kalau tidak
    abisla teperangkap asap
    api dunya bole padam api neraka idup merana dalam api tak mati mati
    ikutlah jalan ke syurga jangan ikut jalan syaiton

    ReplyDelete
  5. buat masa ni suspek utama adalah bekas ketua SB lah ek?? sebab nak hapuskan bukti yg boleh mngenakan dia bila ketua SB baru masuk..tak gitu?? kah kah kah..ini soalan bukan pernyataan...

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja