Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 July 2015

Inilah Perangai Sebenar Walaun

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang tengok pada gambar dibawah ini yang gua snapshotkan dari media sosial... Bagai mana ayat walaun nampak macam bagoosh.. Pencinta ulama... Penegak sunnah dan pejuang agama... Tapi failed to the core...


Sebab aper gua kata failed to the core.... Pasai walaupun dah dinasihatkan bebeeapa kali dan ditegah beberapa kali... Still buat bodo jer ngan teguran orang.... Bilamana orang menegur dier yang tindakan diee menterbalikkan nama yang cukup baik dan mulia itu amatlah ditegah dalam Agama... Takkan la dier nih tak dapat tarbiah yang cukup....

Kalau dier tak percaya kat Ustaz atau Ulama yang lain... Dier boleh tanya sendiri ngan Hadi Awang, Haron Din atau Nik Abduh.... Sure diorang akan larang dan tegah.... Tapi tak tau la pulak kalo diorang pulak sokong dan suka tindakan walaun tue... Kalo itulah yang berlaku... Memang sesat larat dah Olamak PAS nih... Hahaha

Hancuss biler perangai menghina nama yang cukup baik lagi mulia nih dibuat derk jer oleh mereka-mereka yang perasan diri mereka pejuang agama.... Hahahaa...

2 comments:

  1. Bang ,memang nama itu telah didaftar oleh ayah dia atas nasihat ulamak Pas.Pertama,Ayah dia sukan main DAM ,kedua ,kawan ayah dia seorang cina bernama MA.dan ketiga ayah dia akan tahu dia akan mati nanti (al marHUM),apa lh abang ni.Sebab itu nama dia Dammahum.kah.kah./kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijak la ko bro!!tapi dia mempertahan ulamak dia,kalau ikut bahasa dia, Idah,norah...

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja