Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 July 2015

Jabatan Alam Sekitar Pahang Kena Sumbat Mulut?

Bhai/DeeDee semua...

Rasanyer semua orang yang tinggal sama ader di Kemaman mahupun di Kuantan yang tahu perkara ini... Mana taknyer.... Jalan Bypass Kuantan-Kemaman sama ada dari Jabor arah ke Gebeng atau dari atas sedikit Sungai Ular sampai ke Balok semuanya dah jadi merah jalan raya..... Itu belum jalan dari Simpang SIRIM Gebeng sampai ke Sungai Karang atau Semambu serta jugak kat Indera Mahkota... Banyak jalan utama jadi merah...

Merah sebab kesan limpahan Bijih Bauksit yang diangkut oleh lori-lori yang bergerak macam celaka atas jalan.... Malah kat atas Highway LPT2 dari exit Gambang sampailah ke exit Kuantan dan exit Jabor semua jalan jadi merah.... kesan yang sama....

Yang pelik tue... operasi lori bawak Bauksit nih nampak sampai pukul 2 pagi pun masih lagi jalan ... terutamanya di Bukit Goh.... Giler aaaa.... habuk merah jangan cerita la... itu belum lagi lecah dan jalan pecah rosak akibat dari lori-lori bawak bijih bauksit nih bermaharajalela atas jalan.... Semua macam celaka...

Tapi.... tak ada seorang pon pegawai dari Jabatan Alam Sekitar (JAS)  Pahang yang amik pot benda nih... yang amik tau... semua senyap macam takder telor... Hahaha... ker sudah kena sumbat mulut kot... Hahaha... Mana Ketua Pengarah JAS Pahang... takkan dah mati kot sampai takder dengar aper komen dier....

Nak harapkan MB Ahmad Yaakob.... Mimpi la.... dier pon takut nak usik pelombong bauksit nih./... Hahaha... Sebab aper dier takut.... sebab samer macam kes di Cameron Highland la wei... semua ader kena mengena dengan VVIP paling utama di Pahang.... Hhaha... macam mana mau usik.... usik kalu ader yang hilang pangkat dan kuasa serta soru..... hahaha .. itu pon kalo tak ilang nyawa la.... Hahaha

Kalo tidak camana nak jadikan modal main pakau... Hahaha.. tak gitue... hahaha


7 comments:

  1. Kepala Butoh la Nan...dah berapa lama tak setel2

    ReplyDelete
  2. melayu takut ilang negeri pada cina klau di amik tindakan...hahaha...benteng terakhir bangsa melayu tu bro..

    ReplyDelete
  3. Kena SUMBAT MULUT dengan HANYA RM50 sahaja. Eh,boleh bua duit raya ni...

    ReplyDelete
  4. bokshit ni tak selesai lagi berapa banyak kemalangan mau tunggu lagi baru mau bertindak
    jelas depan mata depa tak peduli selagi tak da mati ramai
    kerana duit sejemput gadai prinsip

    ReplyDelete
  5. jgn cakap byk la wei.... diorang ader surat kuning letterhead tanjak.... korang aper ader..

    ReplyDelete
  6. bai C++..bukan adnan yaakob ka..salah orang tu..nt kena saman..hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Aku_Ein...

      Gua sarkastik la.... luku orang ini sambil sekeh orang sana.... Hahaha... Cuma gua tak citer pasai balak ja,.,,,, oops... hahaha

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja