Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 July 2015

Macam Ada Pengalaman Je.

Bhai/DeeDee semua...

Biler citer pasai siphon duit sana sini nih... Hehehe... dari British Virgin Island (BVI) Offshore Account nih keluar masuk... pindah dalam negara.. pastu keluar balik ke DBS... ke Swissbank.... Falcon Bank ker.... Well Fargo Bank ker.... hahaha.... pastue pusing satu donia untuk elakkan dari dibekukan dibawah Anti Money Laundering And Terrorist Financing Act (AMLATFA) ..... gua cukup suka tengok dan dengar orang cerita dan sembang...

Sebab sebenarnya di Malaysia... cukup banyak loophole yang boleh digunakan untuk elak dari dikesan Bank Negara Malaysia (BNM) .... Tak kisah la nak bawak masuk duit untuk dibersihkan ker... atau nak bawak keluar duit untuk dibersihkan....

Tak payah buat-buat lupa... Ingat lagi tak Muhammad Mohd Taib yang bawak duit 19 kilogram seludup masuk Australia.... Itu satu cara yang bodoh.... Kalu nak bijak... guna jer saluran diplomatik... bungkusan diplomatik takder sapa nak bukak dan semak... Itu syarat yang ditetapkan IATA...

Jadi.... biler sorang ahli Geng Sampul dok bercerita macam kat bawah nih.... hahaha... nampak macam ada pengalaman je. Hahaha... macam dah biasa buat jer... Hahaha... errr.. kalo tak silap ahli Geng Sampul nih dulu pernah gak sangkut bawah AMLATFA ..... Hahaha... cuma camana dier lepas gua tak berapa nak ingat sangat... Hahaha



Aper pon : Sumpah saya tak kenal dia



Hadi Awang pun bukan Malaikat.... Jadi jangan la wala' sangat sampai benda bodoh dan bangang pun dok nak bekap dan sokong jugak... Hahaha....

11 comments:

  1. Nampaknya geng2 UG ni semakin mengarut dok sokong najib yg nak dibuang oleh umno. Kot dgn bersumpah dihadapan bomoh jin ni nanti najib dianggap suci macam geng mereka nanti? Macam kat negeri 9 tu sikit2 WARIS walaupun waris tu penyamun, perasuah dll. Asalkan waris mesti sokong spt isa pendek tu korup & penyamun tetapi tetap menang bertanding sebab waris. Org macam ni patut dihumbankan kelongkang aje. Apa dah jadi dgn felda & FGV? Habis guyup serupa juga dgn najib yg lakinya org negori- hancus negara dikerjakan macam harta mak bapak dia dibuatnya.

    Puak2 dok kuat menyokong najib sama ke! dgn apa yg dikatakan ustaz nakhei : Hanya pas aje yg mampu selamatkan najib & umno dgn bersatu, boleh bahagi-bahagikan hasil ghanimah.

    Penyamun & penyangak tengah bercempera tiba2 ada geng nak join sekaki...............

    abuamir

    ReplyDelete
  2. HJ HADI dah menunjukkan perangai setan dan diikuti Harun Din,Nashrudin, Nik Abduh, Mohd Amar, TITM dan semua GENG PENYAMUN BERJUBAH. Mereka sekarang sedang mencari gua untuk menyorok harta-harta mereka macam filem P. PAMLEE -Alibaba & 40 penyamun.Siapa Pengarah? Pengarah Utz Nasha dan jurugambarnya adalah Hasan Ali.

    ReplyDelete
  3. .....kot2 boleh share harta ghanimah...maaf cakap le..muka pun dok mai kaler amnooo!#=/+?

    ReplyDelete
  4. Standard la bro.

    ReplyDelete
  5. gila punya ulamak dulu umnu haram tapi sekarang dah jadi harum plak.ini semua ulamak jadian pagi jadi manusia petang menjelirkan lidah macam anjing.

    ReplyDelete
  6. kalau bijan buat sumpah laknat nafikan tuduhan, mesti berdoyun2 puak lebai musang berjanggut ni akan buat demo sokong bijan.

    ReplyDelete
  7. Dulu

    Wktu 3 wakil PR lompat jd adun bebas pro-BN diPerak...apa depa buat?
    Depa tup2 sokong Najib sbb apa??....sbb nya adalah "GHONIMAH" juta2 yg rkyat tak nampak!

    Skrg

    Dua ularrrr...2 ularrrMak sudah belit/pulun itu "GHONIMAH" yg sgt besar..
    Klu Najib jatuh...alamatlah 'rahsia' bangkai mrk pon akan trbongkar!?

    Tiada sape yg lebih TAKUT klu Najib jatuh slain ularrrMak jubah SORBAN siku lutot!!!!?

    Sbb itu depa sokong bagai nak-RAK, dan depa sokong tahap-GABAN!?

    ReplyDelete
  8. Dulu

    Wktu 3 wakil PR lompat jd adun bebas pro-BN diPerak...apa depa buat?
    Depa tup2 sokong Najib sbb apa??....sbb nya adalah "GHONIMAH" juta2 yg rkyat tak nampak!

    Skrg

    Dua ularrrr...2 ularrrMak sudah belit/pulun itu "GHONIMAH" yg sgt besar..
    Klu Najib jatuh...alamatlah 'rahsia' bangkai mrk pon akan trbongkar!?

    Tiada sape yg lebih TAKUT klu Najib jatuh slain ularrrMak jubah SORBAN siku lutot!!!!?

    Sbb itu depa sokong bagai nak-RAK, dan depa sokong tahap-GABAN!?

    ReplyDelete
  9. kih kih kih...

    cer cite apa hasil risikan agensi hang pulak...

    ke hang pun Mdmp?

    ReplyDelete
  10. zaman dulu kome panggil dia mahafiraun..zaman lani korang sembah dia macam nabi..kah kah kah..melayu memang mudah lupa..kah kah kah..

    aymy8888

    ReplyDelete
  11. ingat tk dulu kisah duit RM1000 dan RM500

    ikut ceritanya utk tujuan daim bawa pelari dlm 2 beg pakaian yg besar ke luar negara melalui saluran diplomatik.

    ketika itu dia menteri kewangan dan mahdey adalah PM.

    cara daim tu lebih selamat. i mean di dunia lah

    cara transaksi memang payah kerana melibatkan byk dokumen dan meninggalkan bekas dan bukti2. usahkan 2 saksi berpuluh saksi boleh di kemukakan.

    anyway bila PAS nk laksana hudud yg sebenar. ramai nk tunggu kena hudud ni

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja