Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 March 2016

Kalau Betul MRSM Itu Hebat

Bhai/DeeDee semua ...

Kalau betullah Sekolah Berasrama Penuh, MRSM dan beberapa SMKA seperti IMTIAZ itu bagus, apa kata ambil pelajar yang dapat 5E dalam UPSR dan bentuk mereka menjadi pelajar yang cemerlang.

Dan bukannya hanya berani mengambil pelajar yang mendapat 5A sahaja.

Itu kalau sekolah-sekolah tersebut rasa guru-gurunya hebat dan cemerlanglah sampai ramai yang memandang lekeh kepada guru-guru sekolah biasa dan luar bandar.

Gua cabar SBM, MRSM, SMKA seperti IMTIAZ nih ambil pelajar teruk sebagai pelajar mereka. Tak payah lah nak sembang macam bagoosh... Tak payah la nak sombong...

Ader paham ka??

9 comments:

  1. Setuju sangat. Betul...kalau nak tau hebat ke tidak guru MRSM, SBP, SMKA ke sila ambil pelajar yang disebut dalam blog ini sebagai penghuni sekolah tersebut. Kami guru sekolah biasa sedih dihina kerana ramai pelajar tidak cemerlang dalam SPM dan sebagainya.

    ReplyDelete
  2. kalau dah kerim of de kerim memang lah patinya baik
    tapi jangan tak tau kat mrsm tu ada jugak pelajar dia yang corot dalam srp spm. amba besa kerja kat hq mrsm amba tau
    amba bisa cadang ambek budak upsr 3a untuk tingkatan satu dan 4 5 a srp untuk tingkatan 4 tapi depa tak mau takut nak didik susah
    apa nak heran lani semua mau senang punay dan nama
    kalau mrsm khas mesti ada srp 8a punya paling lekeh
    tak lupa pengelaman gaduh ngan pegawai bpr bial anaknya tak mau bagi dokumen gaji bapak dia .amba tahan permohonannya
    baru itu pegawai ada akai nak mohon ikut aturan la tak kira menteri
    ka pegawai besar polis ka tentera ka ajensi ka orang kuat omno ka dll pengalaman mendewasakan kita bila kita ada prinsip masa berjawatan .biar orang tak suka tapi kiat bahagia seperti apa yang kita ucapkan setiap kali kiat solat n kita amalkan diluar solat insyaallah mudah urusan kita.amba suka tolong orang yang tak pakai kabel bial berurusan.kesian tengok depa mengharap untuk masuk mrsm. Allahhuakbar.

    ReplyDelete
  3. Hahaha setuju dengan lu. Kutip budak2 pandai mmg mudah la nak asuh score. Gwa lebih respect cikgu2 sekolah luar bandar....mmg cekal depa tu. Pasai tu cikgu2 sekolah biasa ni ramai kena penyakit jantung darah tinggi. Ada depa ungkit? Xda wei...depa telan ja demi anak murid terima ilmu.

    ReplyDelete
  4. bhai....dah lama aku dok cakap kat org rumah aku(seorg guru).....suma sbp,mrsm...kalu betul2 bagus,ambik budak2 yg teruk2 kat seluruh negara lepas tu didik mereka jadi super students...yg dah brilliant tu biar dok sekolah biasa je....

    ReplyDelete
  5. sama la ngan konsep... yang kaya makin kaya... yg miskin makin miskin
    dalam bidang pelajaran pulak... yang pandai makin pandai... yang kurang pandai makin bodoh...

    ReplyDelete
  6. kerana nila setitik rosak susu sebelanga bhai....

    lu x tau ka?

    ;)

    ReplyDelete
  7. Bhai..MRSM Memang utuk budak Melayu Pandai jer sbb nak masuk kena exam..

    SBP Asalnya untuk anak melayu pandai dan anak melayu paling pandai kat luar bandar...tapi Mak bapak tak mampu nak sekolahkan ke sekolah yang bagus2...itu tujuan penubuhanya..

    Jadi memang taklah SBP dan MRSM ambik budak tak pandai jadikannya Pandai..ha ha ha..

    TAPI, Penubuhanya untuk menolong golongan melayu miskin yang anaknya Pandai tapi tak diberi peluang untuk belajar (Tu masa SBP di tubuhkan..la ni Aku pun tak sure masih boleh pakai statement ni Bhai ..ha ha ha). Sebab aku dulu ngok gak masa sekolah rendah..tapi dapat SBP sebab aku yang Paling Pandai Kat Sekolah tu ..ha ha ha..

    ReplyDelete
  8. konsep kjaan Umno kan mcm tu... yang kaya makin kaya... yg kurang kaya makin miskin...

    konsep yg sama gak digunakan kat kementerian pelajaran... yang pandai makin pandai... yg kurang pandai makin bodo....

    ReplyDelete
  9. Sudah berapa tahun menjadi amalan, budak-budak SBP dibekalkan dengan soalan bocor untuk dijadikan latihan semasa pengajaran, mungkin tanpa pengetahuan guru-guru di sekolah tersebut. Bila budak-budak ini mendapat tawaran sambung pelajaran di IPT, keputusan akademik mereka tidaklah secemerlang mana malahan pencapaian budak-budak lepasan sekolah biasa adalah lebih baik.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja