Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 March 2016

Panas Lim Guan Eng

Bhai/DeeDee semua...

Bagi yang ingat gua tak pernah nak tibai DAP... Lu orang memang silap.. Gua kalu ader fakta memang gua akan tibai.. Dan isu Lim Guan Eng ni gua dah tibai dah kat tempat lain awal lagi.... Gua dah cakap.. Kes ini serupa dengan kes Khir Toyo tak kisah la Lim Guan Eng nak kata aper untuk cover up... Benda ni samer jer..

So SPRM kena siasat dan kalau bersalah nanti campak jer dalam penjara... Aper susah... Siasat jangan tak siasat... Orang politik ni bukannyer bersih sangat...




6 comments:

  1. 1 toyol dah masuk ke belum
    2 kalau ada kes pun mungkin akan tenggelam dengan salam ufti
    belum teguh prinsip amanah

    ReplyDelete
  2. Di Penang kalu rumah cam LGE tu kira cap ayam je bhai. Itu pun dia bgtau dr sape yg dia beli bukan cam Khir Toyo, dah siasat baru nak cakap. YB Shabudin terlupa kot rumah ketua2 bahagian UMNO yg lebih RM5 juta di area Kepala Batas. Kalu LGE dedah tu, habis la terlondeh UMNO Penang nak menjawab. Senang je kalu nak tengok, lepas tol PLUS Bertam, belok kiri. Rumah pertama dlm Bertam Golf Resort. Boleh nampak dr jalan besar. Tu belum kira rumah tauke rokok lagi, org kuat UMNO.

    - Mat Safian

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bro. lagipun dalam kes ni lain sikit dgan khir toyo. alasannya, khir toyo beli rumah dari syarikat. guan eng dengan individu. kalau naik mahkamah pon susah nak lekat. individu berhak nak jual brapa pun harga umah dia.

      Delete
  3. jgn berkokok seperti shahbudin tu bhai cipan. berani tibai dalam blog je, shahbudin plak berani dlm parlimen sebab dilidungi kekebalan parlimen. gua cabar lu cipan itu pun klu lu de prinsip... buat open statement klu berani dan tunggu LGE saman lu

    ReplyDelete
  4. shahbudin kan dah buat press statement lepas tu kat luar dewan...masa bila pulak dia guna kekebalan dewan??

    aymy8888

    ReplyDelete
  5. kalau pemimpin Umnu ada rumah besaq mcm LGE, dah lama kena tibai..sama mcm kes khir dulu...

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja