Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 March 2016

Tukar Tiub Dengan Malikul Sembabnya...

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak nasihatkan satu je ngan IshamRais @ TukarTiub ... kita memang kawan.. Dah lama pun... Cukup lama.. Lu kenal gua.. Gua kenal lu... Hahaha.. Walaupun umur lu ngan gua ader sikit beza... Tapi kita still kawan... Bukan setakat dulu... Hari ini... Malah sampai bila-bila .. Kiter tetap kawan baik...

Jadi gua sebaga kawan lu... Gua nak nasihatkan lu lar skit.... bab prinsip nih..... Lu kena pegang la betul-betul prinsip lu... Lu kena jaga baik-baik... Once prinsip sudah lari.. Orang pun boleh ilang respek la bhai...

Ingat tue bhai..

Lu tibai Mahathir Mohamed @ Chedet macam nak giler... Lu tibai Muhyiddin Yasin @ Malikul Sembab macam nak giler... Last-last lu jugak boleh terpengaruh dan kena main dengan agenda depa dua orang ni... Hahaha.. Aper daaa... Macam mana la lu boleh salah tumpuan ni... Macam mana lu punya bacaan politik nik.. Jangan buat malu kengkawan la wei...

Hahaha..


8 comments:

  1. org buat sbb nak selamatkan malaysia dulu dr pok jib cipan dendam merak tolak tepi lah yang kau ni cipan bising2 kau ni prinsip sgt ke.. pernah kena ketuk dgn fru ke pernah masuk lokap ke pernah kena saman ke? setakat nak lawan dlm blog aja... khakk tuii lahh kau sama je macam nik abduh lebih selesa lawan bm dlm bilik atas katil. mereka lawan dlm simen lokap bai... malu lah sket kat diri sendiri...apa sumbangan kau...

    ReplyDelete
  2. yahudi2 di madinah da munafikun2 di madinah nabi layan baik,tanya le diri ngko kenapa

    ReplyDelete
  3. The enemy of your enemy is your friend?

    ReplyDelete
  4. PADAT , TEPAT DAN PEDAS. Apa komen Tukar Tiub ?

    ReplyDelete
  5. tt hanya tumpang tiup bagi panas sikit
    dia pun tau ini api bukan betoi punya ini api sihir
    kalau matde n matjib ada sain janji kalau mungkir ada dosaka
    kalau janji benda baik lain kira
    yang pasti selagi omno tak kemana la negara ni
    saban tahun duk tutup kes pecah amanah
    benarnya pesanan Nabi kalau amanah jatuh ketangan
    bukan ahlinya maka tunggulah kemusnahannya

    ReplyDelete
  6. Kata kawan baik, cuba lu nasihat sikit kawan baik lu tu..
    Ini dok cakap dia tak bijak la.. Tak pandai berpolitik la.. Pastu kutuk2 dlm blog ni..
    Tak manis bro..
    Kurg2nya call la kasi pandangan dan nasihat sikit

    ReplyDelete
  7. mahathir real godfather..semua kena kencing..

    ReplyDelete
  8. kah kah kah...this is one good tactic by humnok to show to the nation that pembangkang takdak pendirian...termakan umpan gak korang ni...semalam kau kutuk bagai nak rak...harini kau puji bagai nak rak..lusa korang gaduh balik..orang tgk je perangai mengkome nih...kah kah kah..

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja