Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 March 2016

Pimpinan Cuepacs Memang Bangang

Bhai/DeeDee semua...

Bagi sesiapa yang kerja dalam Perkhidmatan Awam... memang senang nak tengok benda macam ni... Pegawai yang patutnya dah lama pencen... tapi pasai sistem sedia ada tak bagi pencen pada umur 55 tahun... maka ramai pegawai yang uzur dan tak berapa "fit to work" akibat dari penyakit tiga serangkai.. Jantung, Kencing Manis, Darah Tinggi....

Itu belum lagi kalu ader pegawai yang kena Sakit Buah Pinggang.,.... Pergh... alamat selalu kosong la meja opis sebab asyik dok berulang alik ke hospital atau klinik...



Cadangan Cuepacs nak naikkan umur pencen dari 60 kepada 62 memang paling bodoh.... Apa la yang ader dalam pikiran pimpinan Cuepacs... Kalau dah bangang tu jangan duduk kerusi pimpinan la... Aper daaa...

Daripada naikkan kepada 62 tahun... baik ejast terus naik sampai umur pencen 85 tahun.... baru la ader akai.... Aper kelas umur 62 jer... 75 tahun takmo ker?

Jadah aper bangangnyer Cuepacs ni.... Bangang tak abis-abis...  Patut-patut umur 55 tue berenti la... pi buat amal ibadat... pi melancong... pi main dengan cucu... pi riadah.....  Kalo naikkan kepada 62 tu... makanyer ramai la yang mampus dulu tapi tak dapat kuarkan duit KWSP...

Gua tau ini cara depa nak ejast supaya dilewatkan lagi nak boleh kuarkan duit KWSP.... ini cara ngelat.... ini cara jilaker... Tau la sebab KWSP pun bukan ader duit tunai pun ... banyaknyer ader atas kertas utang Kerajaan Malaysia.... Idiot betul lar...

6 comments:

  1. Nak dilantik semula dalam jawatan, mesti bagi cadangan yg ahli suka, walaupun rakyat tak suka.
    Kalau takdak cadangan mcm ni, mesyuarat agong sure undi sikit.

    ReplyDelete
  2. Ni berita lama baii..tahun lepas punya cerita la..

    http://www.astroawani.com/berita-malaysia/cuepacs-minta-kerajaan-pertimbang-umur-bersara-daripada-60-kepada-62-tahun-55219

    ReplyDelete
  3. cuti sakit betambah sabcd gg palsu kena bagi ramai mati dalam kerja
    otak tak berapa sehat asyek sakit saja
    tenaga kurang senang dilombu lombukan
    umur 60 pagi berebut nak pi masjid surau ni nak pi pankad
    boleh mampuih lah selagi puak depa ni perintah
    orang muda kurang peluang nak kerja nak kena tunggu depa mampuih dulu. kesian

    ReplyDelete
  4. Pasal KWSP tak ada duit itu, satu hal. Tetapi disamping itu ada satu perkara lagi, iaitu apabila kakitangan kerajaan lewat bersara maka kakitangan kerajaan tersebut kekal kuranglah masanya untuk bergaul dengan rakyat kebanyakan yakni tidak bebas 24 jam setiap hari, kerana jika mereka bergaul dengan rakyat kebanyakan tentulah terbuka minda mereka itu untuk menentang kerajaan BN setelah menyedari kebobrokan BN yang selama ini tidak disedari oleh mereka. Jika diteliti, kebanyakan pesara tidak akan menyokong BN. Ada faham ka...

    ReplyDelete
  5. Bagi tahu presidennya supaya minta kerja sampai 100 tahun.

    ReplyDelete
  6. Haha org.yg bergaji tinggi pasti suka namun yg.bergaji rendah terpaksa kerah tenaga lagi walaupun badan dah tak berupaya....
    Baik buat kerja seumur hidup bila dah meninggal dikira pencen...duit kerajaan lagi jimat

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja