Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 March 2020

Hello ... Kita Ada Menteri Kewangan Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Menteri Kewangan Malaysia tu sapa aaa??? Ader lagi ke dier??? Dah start kerja ke dier??? Atau masih lena kat CIMB Bank lagi???

Adoilah.... Lantik Menteri Kewangan konon yang terhebat.... walhal... dier CEO bank yang kerap kena ransomware.... Bhai... Ransomware tue.... bukan kecik anak punya social hacking...

Hahaha...

Hebat sangat jadi CEO bank... tu yang nampak sangat bagooshnya handle Kementerian Kewangan Malaysia.. sampai takdak apa yang dibuat untuk bantu rakyat Malaysia disaat-saat kegawatan dan masalah la nih....  Takder langsung la aper kenyataan dari Kementerian Kewangan...

Macam takder fungsi apa pun Kementerian Kewangan nih....

Aper la....

Hampeh....

Dalam keadaan negara macam ni, sepatutnya ada la kenyataan dari Menteri Kewangan untuk solusi, dana atau bantuan kepada rakyat. Menteri Kewangan Malaysia ni masih ada lagi ke? Hidup lagi ker dier???

Ker dah kojol???

6 comments:

  1. baru sebulan jadi kjaan sabauuu sket boleee.... dulu PH buat apa pasal covit19 nihhh.. syohhhh dpk diam diamm lahh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah sibuk apa ph buat mahathir dah umum pakej rangsangan ekonomi 20 billion skang mana duit tu pi untuk kawalan covid bukan dengan meruntuhkan ekonomi dengan mengawal pergerakan rakyat yang akan menyusahkan b40 dan mana menteri kewangan untuk membantu b40

      Delete
  2. Bukan sj menteri kewangan tapi seluruh kabinet PN menyesal rampas kuasa. Sepatutnya menteri kabinet PH yg sdg bergelut dgn masalah covid19. Tapi Allah beri peluang mrk rehat, sebaliknya dicurahkan segala tugas dan tanggungjawab kpd perampas kuasa. Ambil kau. Itu belum lagi ambil kira masalah ekonomi. Harga minyak merudum, ringgit merudum, pasaran saham merudum. Ambil kau. Nak sangat kuasa!!!

    ReplyDelete
  3. “Mahathir Penipu, Saya Sekarang Tidak Lagi Percaya Mahathir” kata Anwar Ibrahim
    Executive Editor Mac 21, 2020 1

    Mengejutkan sekali bila Datuk Seri Anwar Ibrahim, selaku Presiden PKR, secara terbuka menghentam teruk Tun Dr Mahathir Mohamad di dalam wawancara beliau dengan wartawan CNBC, Martin Soong, semalam.

    Paling besar implikasinya ialah bila Datuk Seri Anwar kini mendakwa Tun Dr Mahathir memungkiri janji dan mengaku beliau sekarang sudah tidak lagi percaya kepada Tun Dr Mahathir.

    Soalnya ialah bagaimanakah Pakatan Harapan akan masih boleh bekerjasama dengan Tun Dr Mahathir bila Datuk Seri Anwar, yang merupakan Presiden Pakatan Harapan, sudah tidak lagi percaya kepada Tun Dr Mahathir?

    "Elephant fight elephant ants eat pop corn and applause the hand in the middle..." kikikikiki..!!

    INI ADALAH HENTAMAN BALAS DATUK SERI ANWAR IBRAHIM TERHADAP TUN DR MAHATHIR MOHAMAD DALAM WAWANCARA BELIAU DENGAN CNBC

    (1) “Mahathir akan terus menyanggah diri sendiri” (“Mahathir would continue to contradict himself”).
    (2) “Mahathir buat janji dan memungkirinya” (“Mahathir makes promises and reneges on them”).
    (3) “Saya sekarang tidak lagi percaya Mahathir” (“I now no longer believe Mahathir”).
    (4) “Saya ingat Mahathir jujur” (“I thought Mahathir was sincere”).
    (5) “Saya terima Mahathir berdasar gambaran luaran” (“I took Mahathir at face value”).
    (6) “Saya ingat Mahathir berubah dengan usia, dengan kebijaksanaan” (“I thought Mahathir changes with age, with wisdom”).
    (7) “Saya mohon maaf (kepada para penyokong saya)” (“I apologise (to my supporters)”).
    (8) “Saya silap (dalam menilai Mahathir)” (“I was wrong (in assessing Mahathir)”).

    "Pepatah ada kata Gajah sama Gajah bergadoh semut tepuk tangan sambil makan pop corn ditengah"

    Jangan lupa kalahhkan boboi bermakna kalahkan Tun bersama legasi tak guna ini

    Haahhh apa lagi pop corn tambah dan tepukkkkk...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan anwar saja. Majoriti besar penyokong PH dah tak percaya mahathir, tambah2 lagi bukan melayu. Siapa nak percaya kpd simunafik?

      Delete
  4. mati kena penyakit biasa tak da dosa
    mati kena penyakit akibat perbuatan maksiat pada Allah ada habuannya
    mati dalam keadaan jadi penyebar gejala mungkar bahaya
    ramai yang jadi penyebar kuman maksiat mungkar berkeliaran
    tak pulak ramai yang perasan n peduli
    ni lagi bahaya akan merosakkan jinarasi kemudian hari

    m kewangan duk pening pikir apa nak cakap
    dulu ada m pendidikan bukan orang politik sat saja
    silap cakap udin berang

    dalam kedaan macam ni pun semapt jugak
    udin pacat memacat
    matde bengang

    Dan janganlah kamu berjalan di muka bumi ini dengan sombong, karena sesungguhnya kamu sekali-kali tidak dapat menembus bumi dan sekali-kali kamu tidak akan sampai setinggi gunung.

    Di mana saja kamu berada, kematian akan mendapatkan kamu, kendati pun kamu di dalam benteng yang tinggi lagi kokoh, dan jika mereka memperoleh kebaikan, mereka mengatakan: "Ini adalah dari sisi Allah", dan kalau mereka ditimpa sesuatu bencana mereka mengatakan: "Ini (datangnya) dari sisi kamu (Muhammad)". Katakanlah: "Semuanya (datang) dari sisi Allah". Maka mengapa orang-orang itu (orang munafik) hampir-hampir tidak memahami pembicaraan sedikit pun?

    hai mansuia jangan sombong ngan Allah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1