Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 March 2020

Tok Dalang Sebenar

Bhai/DeeDee semua...

Kekadang tu gua gelak biler baca status dalam media sosial yang bercerita bagaimana sedihnya Mahathir Mohamed biler kena sailang ngan Muhyiddin Yassin.... malah yang cerita tue aderlah pengkagum Mahathir Mohamed..... Hahaha

Camnie la...

Benda nih simple je.... Muhyiddin Yassin memang takder kekuatan sendiri... semua orang yang terlibat politik dah lama tahu benda nih... Muhyiddin Yassin takder karisma untuk jadi leader besar.... Dier bukan pejuang... dier sekadar jenis "tumpang tui" jer.... spesis yang mengharapkan orang bantu dier...

Jadi.... dari dulu lagi semua orang tahu... dibelakang Muhyiddin Yassin nih aderlah Mahathir Mohamed.... kalu takder Mahathir Mohamed... lu ingat Muhyiddin Yassin nih pandai ka??? berani ka?? untuk buat parti baru nak lawan Najib Razak...

Takdernyer la bhai....

So...... Tok Dalang sebenar dalam episod bangang nih semua aderlah

Mahathir Mohamed....

Kalu PH memerintah pon dier jadi PM
Kalu PN memerintah pon dier jadi PM

mana arah pon... dier tetap dibelakang semua nih...... blah lar kalu dier kata dier kena sailang.... pigidah.... hahaha

11 comments:

  1. Bhai, mungkin ada benarnya. Tapi apakah penyebab utama yang memerlukan tindakan sebegini? Dan kenapa Muhyidin? Mungkin ianya berkaitan dengan MASA. WALLAHUALAM.

    ReplyDelete
  2. Kate org, hidup ni mcm boomerang, mcm mane kita baling, akan dtg kat kita balik, lagi kuat kita baling, lagi laju Dia dtg kat kita. Aku tak nak banyak la, dlm 3 tahun ni, kedai arak tepi Jln Yg Aku lalu hari2 tU ditutup atau tak, Kat situ la banyak bebudak belajar minum... Pas jaga 2 penggal Kat kawasan tu. Elok je ade Sampai skang. Jgn senasib hukum Hudud la. Kilang arak Kat tepi h, way ke KL, genting, toto, magnum. Aku nak tau jugak ape Yg kerajaan majority islam melayu akan tutup atau pejam mata. Jgn Jadi cakao Senang. 3 tahun, kerja2. Jgn nak mintak 5 tahun lagi la kalau gagal.

    ReplyDelete
  3. tu pasai beliau digelar THE LEGEND... kih kih kiiiiiihhhhh

    -qes-

    ReplyDelete
  4. Bagi teman, 100 yg orang tua cakap, 110 teman tkkn caya punya!!!!

    Kahkahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  5. dapat kuasa cara khianat
    dapat jawatan dapat gaji
    itu gaji ada halai ka haram

    Hai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah setan; karena sesungguhnya setan itu adalah musuh yang nyata bagimu.

    tunggu tengok itu perompak semua
    lepas atau tidak dari hukuman

    hangat dalam tempoh 3 thaun ini sampai pru 15
    seronok jugak tak snuyi
    tengok perangai sekor sekor

    ReplyDelete
  6. Setuju. Jemin yng dwngan 10 kartel sokong TSMY walau selama ni dgn Tun. 10 SD Ttu bole bagi tun menang kalau betul. Takda pun tun komen tang jemin. Simple aje. Game over. Anwar check mate

    ReplyDelete
  7. Aku tak akan percaya tua kutuk ni sampai bila2. Harap PH pun lepaskan simunafik ini. Move on. Aku tak akan sokong PH lagi jika situa ini bersama PH. Dia cuba berlakon tapi lakonan pun amat teruk, nampak sgt ke pura2 an!

    ReplyDelete
  8. Yess true.. Pada yang follow sifat keperibadian Tun Tsmy Shafie Apdal dan org org penting beliau pasti tahu kemampuan setiap mereka.

    Anda tertinggal fakta yg mampu mengukuhkan dakwaan anda iaitu siapa di belakang TSMY dalam episod ‘kejatuhan’ PM Badawi @Paklah.. heeee😬

    Pantang Tun dimana bila die kena dengar dan ikut arahan orang bawahanya.. Ketidak sabaran dan setiap masa kau ulang bila nk buat peralihan kuasa bagai.. kau ingat Tun tu pekak?Bodoh?!
    Nahhh Lani die bukan shj menutup terus laluan Bang Non menduduki kerusi keramat PM malah membenamkan terus geombolan 3Parti dalamnya PH DAP Amanah.. Bersatu sempat keluar dulu ehh😬(nampak tak cantik gila permainan disitu) and now...

    ‘Endgame’..

    (Last episode in coming soon)

    ...Tiada parti dan hanya pergabungan diperlukan agar tidak ada kepentingan dan ketamakan diri hingga mengabaikan rakyat .. rancangan Tun didalam kabinet kerajaan yg baru..
    #kata kata dari Tun ini punyai makna tersembunyi dan diulang diguna pakai berkali kali oleh Tun sendiri dalam sesi temuramah ataupun dalam tulisan nya di media sosial.. 🤫 ..
    in Logically, jika Tun disailang oleh Tsmy, takyah tunggu sidang dewan rakyat, sebelum angkat sumpah Tsmy dibenamkannya balik!
    Hahaha commences laaa Parti keramat orang Melayu UMNO yg 60thn pernah berkuasa Sebelum ini dan seusia Parti pembangkang yg masih bergerak hingga kini oun gagal menumbangkan Umno,
    but Tun.. tempoh 60hr syarat Waktu Digunakannya Utk berkempen pd PRU lepas, telah Tun tanam dan Nisan kan terus Logo Umno dan sebahgian dari jasad jasad ahli sekali didalam parti itu.

    ReplyDelete
  9. Kalau ikut perjanjian serah pm anwar kan senang..PH mungkin masih lagi pemerintah...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja