Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 March 2020

Hantavirus Lah Pulak

Bhai/DeeDee semua...

Selepas COVID-19 nih... semalam ader kes kematian dalam sebuah bas di China disahkan menghidap virus yang lebih merbahaya... iaitu HANTAVIRUS .... virus #hantavirus nih adalah satu virus yang dah ujud sejak 1950 semasa perang Amerika - Korea di Korea (Hantan River)

Virus nih merebak melalui tikus jika manusia terkena / makan darah tikus

Setakat ini US Center for Disease Control (CDC) masih lagi memantau HANTAVIRUS nih... dan jika ianya merebak maka tindakan proaktif akan diambil...

Jadi... stay safe... stay indoor ... eat only healthy food...

Semoga Allah mengehsani kita.... Aamin Ya Rabb

Rujukan ;

1. Kes kematian melibatkan HANTAVIRUS di China
2. US Center for Disease Control (CDC)

5 comments:

  1. Jika Covid 19 melanda ketika PRU14 agak apa janji puak PH Aljub Atok Mat Sabun Tokong janjikan pulak..

    hhhmmmm menarik nih...!! kikikikiki...!!

    Abang kakak semua boleh bayang tak...
    Kalau lah PH tak menang PRU ke 14 dulu dan kekal pembangkang...apa yang mereka akan kata sekarang?

    Anwar Aljub : Saya uulangg..!! Hari ini pukul 11 malam sah kita menang...beri saya 24 jam. Bukan 20 hari, bukan 2 minggu! Hari ini kita menang...esok koronavirus hilang..!! harga minyak tak maen haahh ahakss..!!

    Atok: Covid akan hilang dalam sekelip mata kalau Najib turun... kikikiki..!!

    Mat Sabu: Saudara saudari sekalian... wabak Covid ini adalah disebabkan oleh kerakusan Barisan Nasional. Kita nyahkan Najib maka nyahlah Koronavirus. Ayuh! Mari kita bangun! (Baling microphone).. kikikiki..!!

    Rafizi: Najib sengaja mahu alih perhatian dari skandal 1MDB. Saya ada banyakkk formula untuk membasmi Covid. Jadikan BN pembangkang dan Covid akan hilang. Ayuh kita bina semula negara!

    Guan Eng: ABCOVID... Covid semakin tinggi... Najib tak turun lagi... Mesti makan Maggi Mee. (Nyanyi depan budak tadika sambil berjoget)

    Kit Siang: Covid is the sign of a failed state.

    Mahfuz: Covid19 ni sejenis kueh ehh..?? Tak pe kita guna AES cari siapa si Covit dan kita saman dia..!!

    Hanipa Maidin: Kalau saya Tuhan, saya tukar Najib jadi Si Covit19 koronavirus

    Mujahid: Apa ingat keturunan orang-orang baik macam saya kena virus ka? Muka macam saya nih ada PhD boleh kena virus? Tak boleh tuan puan.... kikikiki..!!

    Khalid Samad: Kalau saya menang, sebelum ayam berkokok esok Koronavirus hilang.

    Wardina: Sokongla Dr Maszlee tau, dia baik.. dia baik.. nanti Coronavirus dia boleh selesai tau pakcik makcik.

    Maszlee Malik: Sekiranya kami menang, kami janji Koronavirus akan hilang. TUNTUT JANJI ini selepas kami menang!

    Dr Maza: Covid ini adalah balasan dari Allah atas kemungkaran pemimpin yang zalim.

    Untuk pemilihan Bersatu kali ini kalahkan Mukhriz dengan majority yamg banyak. Ajar si tua celaka denga legasi tak guna nya.

    Saya ulanggg...!!

    Habis covit19 kempen turun harga barang besar besaran #BMF Buy Muslim First

    FormulaTurunHarga = BMF + Boikot Chinese First

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cibai lah lu, buat karangan khayalan.. jubo lu lah.

      Delete
    2. Org mcm ko 11:56 yg dipanggil COVIDIOT. Mmg layak sungguh...

      Delete
  2. Puas dah berangan sorang²?..sekarang dh perintah ni selesaikan semua masalah covid ni sebelum kena maki berbakul² dengan rakyat

    ReplyDelete
  3. lagi manyak mau ingakr perintah kerajaan Allah
    banyak pihak dah mula rasa susah
    Allah bagi kuman mai pelan pelan
    ada lagi ynag islam duk x lagi

    Hai manusia, ingatlah akan nikmat Allah kepadamu. Adakah pencipta selain Allah yang dapat memberikan rezeki kepada kamu dari langit dan bumi? Tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) selain Dia; maka mengapakah kamu berpaling (dari ketauhidan)?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja