Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 March 2020

Tindakan Salah Benarkan Perjalanan Diterus

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang silap dalam tindakan pihak Kerajaan Malaysia mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan (Movement Control Order) adalah dengan membenarkan pihak PDRM menyediakan Borang Kebenaran Perjalanan Rentas Negeri ...

Ini tindakan silap...

Sebab banyak orang sebenarnya tidak sedar bahawa mereka adalah "carrier" @ "host" bagi Covid-19 (coronavirus) ... sebab virus tue mempunyai kadar dormant dalam badan selama 14 hari...

Bila pesakit tak sedar yang dier adalah pembawa... dan dier pulak bergerak rentas negeri... maka peluang untuk wabak ini bergerak dari satu lokasi kepada lokasi lain adalah besar... Inilah masalahnya...

Tambah lagi Menteri KDN zaman PH dulu memang lembab bila buat keputusan berkenaan wabak ini.... Teruk betul perangai Menteri KDN zaman PH dulu....  blur dan buat kerja ntah aper-aper... adoilah.... pening..

Memang patut lah Menteri KDN zaman PH dulu hilang jawatannya.... bodoh la kalu lantik lagi dier nih jadi Menteri....  adoilah...

7 comments:

  1. Mentaliti melayu kot. Relaks ah, tak ada apa2. Sebab tu ijtimak diteruskan walau wabak sdg menular. Perjalanan antara sempadan dibenarkan terus, walau terkawal. Penguatkuasaan yg kita bimbang. Nasiblah skrg kerajaan majoriti melayu. Pemikiran secara melayu semata2. Sebab tu kena jg ada input drp bijak pandai bangsa lain. Ada perspektif lain. Syura

    ReplyDelete
  2. sindiran yg sangat tajam. Siapalah menteri tu haaa
    ?cetoi

    ReplyDelete
  3. Sokong perlu ada bangsa lain!, masalahnya pemimpin suka bangsa pembodek cakap lembut2 dari zaman dulu lagi. Bangsa yg tegas macam bangsa c*** pemimpin melayu tak suka.

    ReplyDelete
  4. yg lebih bodonya kamu.hya pandai melalak di maya..kalau dh rasa cerdik pergi lah jpe mrk bagi cadangan bodoh..kamu pk blog kamu menteri baca ke?

    ReplyDelete
  5. kerajaan Allah jadikan kerajaang mansuia gelabah
    itu hakikatnya
    masa kena musibah pun ramai yang tak ingat Allah
    kerajaan dunai pun tak larat jaga ekonomi kalau separuh penduduk dunia
    Allah matikan pun memnag padan

    Dia telah menciptakan manusia dari mani, tiba-tiba ia menjadi pembantah yang nyata.

    igauan semalam belum berlalu
    mansuia hanay mampu berusaha tapi takdir tetap dari Allah
    kalau tengok ngan perangai mansuia hari ni memang patut pun
    kena musibah moga ada ynag mau berubah

    Pada hari bumi dan gunung-gunung bergoncangan, dan menjadilah gunung-gunung itu tumpukan-tumpukan pasir yang beterbangan.

    akan smapai masa apa yang dibangunkan mansuai tak ada
    gunanya lagi

    jnagan gila snagat patut padan saja

    Dan janganlah kamu seperti orang-orang yang lupa kepada Allah, lalu Allah menjadikan mereka lupa kepada diri mereka sendiri. Mereka itulah orang-orang yang fasik.

    sesungguhnya mansuai tu ramai yang sombong atas muka bumi Allah


    ReplyDelete
  6. Bro kesian budak2 student yang nak balik ke kampung, kalau mereka tidak balik ke mana mereka nak tuju, untuk makan minum tidur sehingga 31 Mac nanti. Semua tindakan yang dibuat amatlah gopoh kesian pada student, penggumuman pada 16 Mac cuma ada 1 hari untuk buat semua keputusan… semoga dipermudahkan oleh Allah buat mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa pihak pentadbir atasan universiti? Siapa menteri pendidikan dan pengajian tinggi? DAP ka? Melayukan. Knp tak fikirkan ehwal pelajar secara menyeluruh sebelum buat keputusan. Bukan semua pelajar kita berduit mcm anak2 kamu. Mcm mana nak harapkan org mcm ni jaga hal rakyat marhaen majoriti melayu

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja