Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 March 2020

Hari Pertama Tentera Mengawal Situasi

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara jelas... Sewajarnya Tentera dilibatkan lebih awal untuk mengawal situasi... Sebab rakyat Malaysia nih dah mangli dengan Polis... tambah lagi kalau ada sekatan jalanraya yang dibuat oleh Polis... orang dah tak kisah..

Jadi... terbaiklah bila sekarang Tentera diarahkan untuk membuat kawalan dan pengaawasan... Harap semuanya boleh berjalan lancar.... semoga negara kita bebas dari ancaman wabak Covid-19 dengan lebih pantas...

Oleh itu... sila kuarantin diri anda ... sila berada di rumah.... jangan keluar rumah tanpa ada keperluan mendesak...


5 comments:

  1. Knp dok berlembut sgt dgn tabligh ni? Jgn dok rayu atau gesa lg. Pergi cari dan heret setiap ahlinya yg masih belum buat testing. Dan kpd ketua2 tabligh di msia dan cifnya di india, nabi muhammad saw tak pernah ajar hampa minta maaf ka bila buat salah? Hampa dah buat kesalahan yg AMAT BESAR, dan membahayakan dan menyusahkan semua pihak di malaysia

    ReplyDelete
  2. askar pun tak jalan jgk,, sbb PAT sendiri dah declare takleh sentuh, sbb takutkan suhakam, geng peguam,hak asasi haiwan, manusia segala bagai, kasar sikit nnt, banyak pihak yg akan menyalak, si politician takut hilang undi, back fire jgk blk nnt,, kes majlis pembandaran tangkap anjing pun sampai golongan raja bangsawan turut komplen kata kejam sangat, inikan pulak nak handle manusia yg banyak cengkadak ni,,
    jd conclusion nya skrg,, enforcement tetap tak akan kuat jgk,, mlesia ni mmg negara yg lemah,, itu faktanya,, bukanya mcm korea utara atau china,, kalau ikut cara sana, baru lah berkesan,,,

    ReplyDelete
  3. ini bukan perintah berkurung
    rakyat perlu keluar untuk urusan penting itu jugak mauu dingat
    kalau sampai satu tahap rakyat ramai yang tak dapat
    barang keperluan jadi lapar
    bila lapar mansuai sanggup buat apa saja
    belum sampai tahap tu lagi bnayak cakap la
    orang yang belum rasa apa itu lapar

    apa sebab mau berkasar ngan rakyat sendiri tanpa alasan munasabah
    nak beli barang pun dah jadi susah
    menteri n orang besar banayk cakap la bukan depa yang pi kedai

    tak payah nak salahkan itu ini wabak ni
    bala dari Allah
    ynag tak kena pun rasa akibatnya susah

    ynag islam ada yang baru pakat nak minta kat Allah
    sebelum mai bala ni tak peduli pun Allah
    macama macam Allah perintah ramai yang buat tak kisah

    insaflah tunduk lah kepada perintah Allah
    kerajaan dunai jangan belagak ngan kerajaan Allah

    yang Allah menimpakan angin itu kepada mereka selama tujuh malam dan delapan hari terus menerus; maka kamu lihat kaum Ad pada waktu itu mati bergelimpangan seakan-akan mereka tunggul-tunggul pohon kurma yang telah kosong (lapuk).

    kalau ini bala mai pun akan ada jugak mansuia ynag ingakr
    hinggalah kiamat baru semua mansuia insaf tapi terlambat

    ReplyDelete
  4. Menjual Ilusi Kehebatan Mantan Menteri Kesihatan
    March 22, 2020 rhg

    1. Lim Kit Siang sepatutnya telah memenuhi janjinya untuk bersara dari politik jika Dr Mahathir tidak menyerah jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim. Satu dunia sudah tahu Mahathir meletak jawatan tanpa membuat peralihan kepimpinan kepada Anwar seperti yang dijanjikan.

    2. Malangnya Kit Siang seperti Mahathir tidak mungkin melaksanakan janjinya. Kini supremo DAP ini tampil pula menyarankan Kerajaan meminjam sementara mantan Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly Ahmad bagi membantu usaha mencegah Covid-19.

    3. Saranan ini sebenarnya usaha terdesak Pakatan Harapan untuk menunjukkan mereka lebih cekap dalam mengurus negara.

    4. Dr Dzulkefly yang memandang remeh peringatan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pada awal Februari 2020,

    5. Ketika itu, Pengarah Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) Bagi Rantau Pasifik Barat, Dr Takeshi Kasai telah menasihati Malaysia untuk bersiap sedia menghadapi kemungkinan berlakunya penyebaran virus yang lebih luas.”

    6. Apabila ditanya wartawan mengenai nasihat itu Dr Dzulkefly menyatakan dakwaan jangkitan COVID-19 akan berleluasa perlu dilihat dalam konteks sewajarnya kerana Malaysia belum lagi sampai ke peringkat itu.

    7. Menteri Kesihatan itu juga menyifatkan Dr Takeshi mungkin menyebabkan berlakunya kebimbangan dalam kalangan rakyat Malaysia.

    8. Pakej bantuan dan ransangan baru umum thari tadi KWSP akaun 2 bole guna pakej ransangan lain tunggu April ini kerajaan berusia 1 bulan sudah mengambil tindakan drastik dan betul....

    Apa yang lawaknya dengan Menteri Kesihatan bila WHO menyarankan banyakkan minim air panas/suam sekerap mungkin untuk menbasmi Corona virus..!?

    Mana pergi pakar pakar formula PKR Rapiji, Sapudin Muka Bulan dan DAP Tony Pua LGE Daim Zainuddin dll..!? Mcm cipan berak tak lawas memasing..!!

    Negara bole bangkrap ke ni...!?

    Harap Atok dan Bang Non klas 3 Graduate Sastera... mmmm haramjadah suma

    Untuk pemilihan Bersatu kali ini kalahkan Mukhriz dengan majority yamg banyak. Ajar si tua celaka denga legasi tak guna nya.

    Habis covit19 kempen turun harga barang besar besaran #BMF Buy Muslim First

    FormulaTurunHarga = BMF + Boikot Chinese First

    (https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/02/655058/covid-19-di-malaysia-masih-terkawal-dr-dzulkefly)

    ReplyDelete
  5. Dah 2 kes hospital swasta terpaksa ditutup kerana patient yg ada close contact dgn pesakit positive covid19 drp kluster tabligh tak mendedahkan hubungan mrk. Org tabligh ni jahil atau banggang atau suka bohong?? BANYAK menyusahkan orang lain. PLEASE be more responsible

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1