Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

11 September 2021

Copy Paste Je?

Bhai/DeeDee semua...

Ismail Sabri semalam umumkan 7 pembaharuan untuk memastikan kestabilan politik di Malaysia. Betul aaa..... itu pun setelah dibincangkan dalam Mesyuarat Kabinet....

Tujuh pembaharuan tersebut adalah:
  1. Pembentangan Rang Undang-undang (RUU) antilompat parti di Parlimen.
  2. Pelaksanaan penurunan had umur mengundi dari 21 tahun kepada 18 tahun dalam masa terdekat.
  3. Pindaan Perlembagaan Persekutuan untuk mengehadkan tempoh jawatan perdana menteri kepada 10 tahun.
  4. Keseimbangan keanggotaan Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen melibatkan ahli parlimen kerajaan dan pembangkang.
  5. Setiap RUU termasuk RUU Perbekalan yang dibentangkan di Parlimen akan dirunding dan dipersetujui secara bersama.
  6. Ahli parti pembangkang akan dilibatkan dalam Majlis Pemulihan Negara (MPN).
  7. Ketua pembangkang akan diberikan saraan dan kemudahan yang setara dengan seorang menteri.
Cuma....

Cuma gua nampak ini semua 7 pembaharuan adalah sama dengan apa yang pernah dicadangkan oleh Muhyiddin Yasin tempohari ... iaitu 3 hari sebelum Muhyiddin Yasin letak jawatan... errr... ini bukan lagi kebetulan.... Ini sebijik macam copy paste.... Nampak sangat copy paste ....

Takkan la Ismail Sabri sendiri takder idea? Hahaha... Takkan semua nak copy paste je? Hahahaha... lawak aaa...



1 comment:

  1. Tak sabar nak tengok gaduh lagi lepas ni.dengar mail akan jatuhkan lagi dasat kalah dia lantik kelpto masuk dlm apa2 perlantikan dari kerajaan.kahkahkah

    Kono ingat. Mail jadi pm kerana ada syarat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1