Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

27 September 2021

Semakin Menarik Jalan Cerita

Bhai/DeeDee semua...

Nampaknya semakin menarik jalan cerita tentang isu integriti dalam SPRM nih... Macam tips of an iceberg jer.... hahaha.... satu demi satu terbongkar... Hahaha... tunggu la pulak apa yang nak pecah dan bocor nih... Hahaha

Dulu masa awalnya.... hanya ader satu jabatan... Biro Siasatan Negara (BSN) yang mengendalikan semua siasatan yang terkait dengan keselamatan dan perkara-perkara yang melingkarinya... Selepas itu ianya dibubarkan dan ditukarkan menjadi Badan Pencegahan Rasuah (BPR)... masa zaman awal BPR nih semuanya masih okeh lagi... tapi lepas tue elemen-elemen salahguna kuasa, salahlaku dan integriti dah mencengkam organisasi itu...

Lepas tue.... Kerajaan Malaysia menukar dan menaiktaraf Badan Pencegahan Rasuah (BPR) kepada status sebuah Suruhanjaya.... iaitu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.... dan walaupun telah dinaikkan status sebegini bagoosh.... tapi tetal elemen salahguna kuasa, salahlaku dan integriti tidak dapat diperbetulkan.... malah menjadi lebih kronik...

Dan kini nampaknya sudah hampir sampai ke kemuncaknya.... betapa lekehnya sebuah Suruhanjaya yang sepatutnya diletakkan dibawah kuasa Parlimen dan YDP Agong dan bertindak secara autonomi.... namum tidak sebegitu...

SPRM kekal dibawah kuasa Eksekutif... dibawah kuasa dan pentadbiran Perdana Menteri dan Kabinet... yang mana segalanya perlu menurut kata Peguam Negara dalam apa-apa proses sama ada untuk menyiasat mahupun untuk mendakwa...

Dan... salahguna kuasa, salahlaku dan integriti nampaknya makin membarah.... Hahaha... tunggu la apa pulak yang nak pecah dan bocor lepas nih... Hahahaha

Makin Kantoi


1 comment:

  1. Apa dah jadi? Dah jadi suruhanjaya pengamal rasuah ka? Inilah masalahnya bila cif lobai(presideng pas la!!) berlembut dgn pengamal rasuah demi pertahankan kerajaang melayu isle. Sampai bila pung rasuah tak akan hapus. Jahanang la negara...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1