Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

11 September 2021

Kalaulah Tidak Viral ...

Bhai/DeeDee semua...

Benda nih simple jer sebenarnya di Malaysia nih... kalu nak cepat dapat perhatian dan tindakan dari pihak berwajib... hanya perlu viralkan sahaja dalam media sosial... sure akan cepat dapat perhatian dan tindakan sewajarnya...

Hahaha...

Itu realiti di Malaysia la nih... selagi tak diviralkan... walaupun benda tue berlaku depan mata.. pihak berwajib takkan amik pot... macam kes budak terpaksa panjat pokok untuk dapat signal Internet... kalu dier tak viralkan... sure takder aper yang berlaku.... tapi bila diviralkan... ader Menteri yang buat tuduhan palsu....  Hahaha..

Macam dalam kes kat bawah nih la.... ader beza VIP ngan jemaah biasa.... Adoilah.... nak beribadat pon ikut kasta ker aper.????



2 comments:

  1. kalau orang nak solat pun disusahkan
    tanggung la nanti disana
    tak kira arahan dari mana

    nmapak snagt takut kat kuman ciptaan Allah
    daripada takut kepada Allah

    Sesungguhnya mengundur-undurkan bulan haram itu adalah menambah kekafiran, disesatkan orang-orang yang kafir dengan mengundur-undurkan itu, mereka menghalalkannya pada suatu tahun dan mengharamkannya pada tahun yang lain, agar mereka dapat mensesuaikan dengan bilangan yang Allah mengharamkannya maka mereka menghalalkan apa yang diharamkan Allah.
    (Setan) menjadikan mereka memandang baik perbuatan mereka yang buruk itu.
    Dan Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang kafir.

    ubah hukum Allah untuk sesuai ngan selera manusia
    apa halnya
    berat nanang

    ReplyDelete
  2. In Shaa Allah kita masuk liang lahad yang sama, tak habis habis dasar nak membodek untuk kemegahan dunia tidak kira tempat walaupun berilmu agama timggi

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1