Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 May 2014

Jangan Sombong Bawak Motor Besor

Bhai/DeeDee semua..

Aper yang gua nak tulis nih mesti akan menyebabkan amarah kat biker yang bawak motor besor... Superbikes... Dual Purpose.... Easy Riders dan Replica Race....

Tolong jangan sombong bawak motor besor... 

Pasai aper gua tulis camnie... Sebab kebanyakan bikers yang baru-baru pakai dalam 5 atau 6 tahun nih motor besor memang jenis bangang dan sombong berlagak...

Jalan dalam bandar pecut macam kat litar sampai 180km/j.... Kalo atas lebuh raya takper la... Ini tak.. Depan sekolah ka... Depan rumah ibadat ka... Bedal semacam jer bawak motor besor macam gampang... 

Macam la orang lain takder motor besor dan takder lesen B Full... Bodoh dan bangang... Undang-undang jalanraya takmo nak ikut... Harap banyak duit jer... Tapi akai takdak...

Gua dulu pon pakai Superbike gak... Lesen B Full tahun 1985 lagi... Amik kat JPJ Ipoh... Cuma motor gua hilang kena curik kat Shah Alam Seksyen 7 dulu...

Tapi takder la gua bawak motor laju giler kat jalan dalam bandar atau kampung... Masih lagi ikut speed limit... Konar tetap lagi baring cecah lutut... 

Takder la macam bikers yang baru setahun jagung bawak motor besor nih... Laju macam gampang... Tak ingat nak mati... Kalo dier sendiri mati takder hal la... Jangan la sebabkan orang lain yang mati...

Bodoh lagi gampang... 

Macam kes kat bawah nih di Kemaman hari nih... Kawasan 60km/j dibedal speed 140km/j.... Tue nasib baek bikers yang jalan... Bukan orang lain yang "jalan"  ... Cuma bikers tue jer... 

Sori aaa... Bawak motor besor tue jangan la berlagak macam jalan tue tok nenek lu orang yang punya...




Gambor mangsa ngan "awek" atau "bini" dok meratap gua takmo nak letak... Gua still hormat sama jenazah... Cuma perangai bawak motor macam gampang laju tak hingat tue yang gua hangin...

Kepada bikers yang nak flame gua... Ader brani bawak la motor lu masuk litar... Kiter tengok lu ader telor ker idak amik lap...

9 comments:

  1. Nampak macam superbike kena gadai nak bayar kerosakan kereta. Itupun kalau hutang superbike dah selesai kat kedai Ah Kaw.Silap2 biker ni kena pakai basikal lepas ni.

    ReplyDelete
  2. terbaik.. nak laju litar la.. ooops, lupa..litar banyak moto laju. Xleh nk up sangat..

    ReplyDelete
  3. Setuju!!!! Pernah dalam jam biker ni nak mencelah tak muat saya jalan sikit ke depan niat nak bagi dia lalu, Dia marah saya tendang kereta saya ludah lagi ke depan kereta saya. Chett!! sombong yg amat,

    ReplyDelete
  4. masih ramai tak sedor kediri bila duk atas moto besar dan lain kenderaan besar dan kecil
    tak mau ambil pengajaran daripada kemalangan yang sering terjadi saban hari
    alangkah ruginya mati dalam kedaan ngeri
    kat leboh raya pun mana boleh laju sangat reta ka moto ka dll kenderaan ka silap sikit tak mati cedera parah.kalau sendiri yang kena tak pa jugak ni orang lain pun dapat bahana sama ni yang cilako
    Allah dah bagi tau jangan campakan diri kamu hai manusia dalam kebinasaan

    ReplyDelete
  5. lebih keji dari mat rempit...

    #1 mat rempit muda... depa dah berumur/matang
    #2 mat rempit kadang-kadang 'high', so memanglah depa tak leh berfikir waras... tak kan mat motor besar pun 'high' jugak, so memanglah masa depa merempit tu, depa waras...

    ReplyDelete
  6. Tiyah...gua pun penah kena dgn Mat moto Besar tapi pale kecik...dlm jem, dia x leh nak celah, side mirror gua dia kasi patah...pastu terus pecut bla.....sabo je la. Gua ttp Harley..muahahaha

    ReplyDelete
  7. Betul ke bikers duit banyak. Rasanya ramai yg cukup makan ja. Melayu klau tak habiskan duit tak sah. Baik beli tanah ke rumah ke. Yg duit lebih tu baik sedekah cover balik klau ada pendapatan haram sedikit sebanyak.

    ReplyDelete
  8. gua sokong lu bro. ni semua budak baru nak up (walaupun da level atuk org). dulu moto mahal, la ni baru la mampu beli. tu yg gasak mcm tok aji die punye jalan. xpela. dorg nak jalan dlu. bajet2 dgn marshal tu lagi mcm lahanat.tabur minyak karang maunye badan putus dua. xpsl tinggal bini muda. orglain yg masuk line. dlm kubur tu layan ulat je la.moto utang xabis lagi. ni belum kire org beli moto besa gune duit panas. hehe. summary nye, sume bende dlm idup ni kene berpada. da kene sok, menyesal la berguni2.

    ReplyDelete
  9. sekali kat kampung saya..anak muda(tentera)balik dari Bosnia(time tu)...dapat banyak la kot,beli motor besag(jenama tak tau sangat,saya tak pandai bab2 moto ni)..hari2 dia bawa punya la laju,vroooommm sana sini jalan kampong...sekali tu ..aik!!! tak dengar dahhhh...rupanya dia dah tersangkut atas pokok...moto lupus dia juga dijemput kembali kepada Yang Maha Esa...kekadang tengok kat lebuh raya(walaupun lebuhraya) depa bawak punya lah laju..kita dah 110km..depa mai terus lesap..dalam hati saya..huih laju sungguh,bayangkan time laju ada kereta ubah lorong..aduhai....hati2 wahai sahabat semua...kelajuan,membawa maut...hargailah nyawa,hargailah keluarga...tq..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja