Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 May 2014

Kalu Player Buat Salah

Bhai/DeeDee semua...

Dalam sukan bolasepak... Kalu ader player buat kesalahan bergaduh dalam padang... Berkemungkinan besar team bolasepak tue akan kena denda atau gantung perlawanan... Begitu jugak kalu ader penyokong pasukan bolasepak tue buat taik merusuh dalam Stadium...
Memang pasukan tue akan kena denda dan silap-silap perlawanan dibatalkan dan kemenangan percuma dibagi kepada pasukan bolasepak lawan.. Presiden pasukan bolasepak tue pon mungkin kena panggil bersoal jawab...

Tapi itu dalam bolasepak la... Walaupun FAM memang tak berapa adil... Tapi at least ader gak tindakan... Walaupun banyak yang bias....

Tapi.... Hahaha

Tapi dalam kes penyokong UMNO merusuh dan merempuh masuk dalam DUN Pulau Pinang tue...  Dimana ianya melanggar demokrasi berpelembagaan... Haram takder kena tindakan... Itu belum masuk kes nak bakar pejabat parti DAP... Hahaha

Pendaftar Pertubuhan (ROS) selaku pengadil dalam kes berkaitan pertubuhan dan parti politik nih senyap jer... Sunyi... Tak bising pon... Malah mungkin tidur lagi kot....

Patut bukan stakat UMNO kena denda atau kena soalsiasat... Tapi boleh kena gantung la itu parti UMNO.. Bukan stakat UMNO.... NGO yang terlibat pon patut boleh kena tindakan.. Boleh kena denda dan gantung...

Tapi biasa la... ROS maner ader telor... Malah pondan dan bacul samer macam PDRM dan SPR.... Ader bias kalu bab action dan tindakan kalu kena kat UMNO dan geng dier...

Gua rasa aaa... ini macham kalu.. Sampai kiamat la UMNO akan kekal kesamsengan taik kambing dier.... Hahaha.. Baru kena hujan skit dah lari menyorok bawah flyover.... Hahaha

Lawak siot...

Patut Pengerusi ROS pi bunuh diri aaaa... Sebab tabley nak buat kerja yang sepatutnyer... Hahaha.. Patut UMNO dan PERKASA dah boleh kena denda dan gantung pasai ceroboh dan merusuh dalam DEWAN Undangan Negeri yang mulia...

Kalu tak dibenteras... Lain kali kalu PR pegang Kerajaan Malaysia.. Mesti mangkuk-mangkuk ayun UMNO dan PERKASA nih akan menceroboh dan merusuh plak dalam Parlimen....  Hahaha

3 comments:

  1. manusia lebih suka ikut nafsu dalam melaksanakan sebarang tindakan
    buat aturan bila ikut tak teratur

    ReplyDelete
  2. Aksi terlampau demo rupa tu adalah natijah nafsu amarah, lawamah aje ...Allah tak suka.. takde faedah untuk mantapkan iman kita pun ! Membatalkan iman, kot boleh jadi... hati-hati le.

    ReplyDelete
  3. Nak tanya sikit,agak agak PR boleh ke pegang Kerajaan Malaysia,selagi sistem dan agensi yg ada sekarang senantiasa mesra kpd pemerintah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja