Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 August 2014

Kalaulah Tidak Disergah ...

Bhai/DeeDee semua...

Percaturan Allah Taala adalah yang terbaek.... Walaupun kiter semua nih mencaturkan segala perancangan berbagai.... tapi... tidak ada yang mampu mengalahkan percaturan Allah Taala... Allah Taala lah yang mempunyai sebaik-baik perencanaan dan percaturan....

Kalaulah dari mula lagi Hadi Awang tidak gopoh keluarkan kenyataan menyokong Khalid Ibrahim sebelum satu mesyuarat JK PAS Pusat dapat dibuat..... InsyaAllah benda nih jadi lain...

Dan kalaulah dibiarkan Hadi Awang punya keputusan tue jadi semacam "qath'ie" ..... sure lagi lain jalan citer....  Masalahnyer... kerana Hadi Awang nih punyai ramai pen"taksub" yang tak tau nak bezakan antara wala' dan taksub..... Pentaksub yang banyak guna hati berbanding akal.... Hahaha

Bukan kiter tak suka dekat Khalid Ibrahim... tapi kalu dah parti yang dianggotai oleh Khalid Ibrahim sendiri yang dah menolak dier.... takkan kiter nak memandai mencampuri urusan parti lain..... Kalu kiter memandai tunjuk bagoosh campur urusan parti lain... aper perasaan kiter kalo orang dari parti lain campur tangan urusan parti kiter....

Allah Taala kasik otak dan akal supaya boleh berfikir secara rasional dan bijaksana.... Allah Taala takmo manusia yang tak reti nak guna nikmat akal yang diberikan....

Lagi satu..... kepada Hadi Awang.... nih nasihat gua.... Walaupun setinggi mana ilmu kiter... walaupun sehebat mana pangkat kiter... walaupun sebanyak mana pengikut dan pentaksub kiter....  Jangan la kiter berasa bangga dan sombong..... sebab setakat manalah lu boleh sombong..... takkan dapat mengalahkan "Pemilik Segala Kesombongan" ... dan lain kali jangan memandai buat keputusan tanpa mesyuarat.... Hormat la skit kat Muktamar dan keputusannya....  kalu teringin sangat nak UG .... sila letak jawatan dan isi borang UMNO .....

12 comments:

  1. Kah...kah.....peluru yang tepat dan jitu!

    ReplyDelete
  2. PR hanya calonkan DSWA sebagai calon MB. Gua tak rasa kemelut Selangor ni selesai.

    ReplyDelete
  3. Hidup Cipan! Hidup Tapir! Hidup Tenuk! Mampos Din Ayam!

    ReplyDelete
  4. Haji Hadi memang tak boleh dihulur mikrofon. Gian pil kuda nak bercakap bila mikrofon dihulurkan.

    ReplyDelete
  5. Tolong lah hormat sikit mulut tu kalu bisu ke herot ke kang susoh , PADANG Muke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Aper ader hal ngan manusia atau dewa sampaikan gua perlu takut..... Sori aaa... gua lagi takut Allah Taala......

      Delete
  6. "Bukan kiter tak suka dekat Khalid Ibrahim... tapi kalu dah parti yang dianggotai oleh Khalid Ibrahim sendiri yang dah menolak dier.... takkan kiter nak memandai mencampuri urusan parti lain..... "

    kalau tukar nama jadi macam mana pulak ya??

    "Bukan kiter tak suka dekat Anwar Ibrahim... tapi kalu dah parti(UMNO) yang dianggotai oleh Anwar Ibrahim sendiri yang dah menolak dier.... takkan kiter nak memandai mencampuri urusan parti lain....."

    patutnya korang tak campur langsung urusan Anwar dipecat UMNO masa 1998 tu..itu urusan parti dia...ni korang backing dia macam dia tu maksum tak salah langsung..dah macam nabi kami tengok korang layan dia...sanggup kena sembur FRU..sanggup kena kejar dgn polis masa perhimpunan..kenapa korang campur urusan parti dia????

    satu jari tunjuk kat orang lain, empat jari tunjuk kat diri kita sendiri..

    lagi satu bro, kalau ikut perancangan korang je korang kata seolah-olah itulah perancangan allah...kalau tak ikut perancangan korang, korang labelkan sebagai memandai-mandai, tak ikut jemaah, belot, tak setia pada janji..macam2 dapat label free...apa korang ni ada kabel fiber sambung direct pada allah ke???

    sorry bro tetapi selagi pertuduhan ke atas TSKI tidak dibuat secara sempurna, kita sepatutnya berpegang kepada status innocent until proven guilty...sama je macam kes anwar..kita anggap anwar innocent until proven guilty..

    aymy8888

    ReplyDelete
  7. terbaikkk bro aymy88888888888... cipan termakan tapir termakan tenuk...

    ReplyDelete
  8. Susah jadi pemimpin...lebih2 lagi utk jadi pemimpin islam sejati yg tak tunduk kepada kafir dan yg berfikiran sama macam kafir....sampaikan binatang nama cipan pun akan kritik...apatah lagi musuh2 islam.
    Pendirian Tuan Guru jelas.. Khalid tak boleh dijatuhkan sesuka hati sehingga di buktikan bersalah. Tapi apabila Khalid di pecat, it's game over...dia bukan lagi ahli PKR dan Jemaah PAS terpaksa cari ahli PKR lain sebagai pengganti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Zyde007...

      Pemimpin Islam Sejati tak menipu dan putar belit banyak kali.... Hahahaha.... Dan pemimpin Islam sejati tak buat fitnah "pil kuda" ..... Hahaha

      Delete
  9. kita kawan-kawan takmau lawan

    ReplyDelete
  10. DSAI dibuang dari parti rasuah, dituduh membontot...kalau dibuang dari parti je macam TSKI mungkin takdelah nak berarak sakan....kau ni menyokong kerajaan munafikun .....itulah bedzanya antara TSKI dengan DSAI....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja