Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 August 2014

Fakeh La Sangat ...

Bhai/DeeDee semua...

Bercerita bab Fakeh nih...... sungguh... gua percaya kalu seseorang tue mendalami dan memperhalusi cabang-cabang tertentu... pastinya dier akan Fakeh dalam bidang tue... sungguh...

Kalo orang IT yang mengkhususkan bab network security.... kalu dah hari-hari dihadapnyer benda tue... lambat laun ianya akan jadi Fakeh dalam bab network security..... Tapi itu tak bermakna dier akan Fakeh bab Multimedia atau bab Programming....

So.... orang IT yang Fakeh dalam bab Network Security nih perlulah menerima dan mengambil nasihat pakar Multimedia atau Programming biler mana dier nak buat design sesuatu laman web.....

Begitu jugak kalu seseorang askar yang Fakeh dalam bidang kereta kebal..... takkan la dier jugak Fakeh dalam bidang Aeroangkasa..... payah bhai nak jumpa yang multi talent nih... kalu ader pon mungkin dier tau basic asas jer.... bukan Fakeh pon.....

Jadik.... Kalo dah tau diri tue cuma Fakeh dalam bab Ugama.... bab kitab....  agak-agak la nak sembang pon konon fakeh bab politik.... Sekali sekala terima la nasihat.... Bagi yang setahun jagung dalam bab politik macam mamat Temerloh tue..... agak-agak la nak sembang pon....

Even yang mamat Marang yang dah lama dalam politik pon.... walaupon gua respek ke"Fakeh"an dier dalam bidang Ugama.... tapi bab politik nih mamat Marang nih masih lagi mumaiyyiz .... tak Fakeh mana pon.... banyak sangat khilaf biler sembang bab politik....

So.... please la.... dengar la skali skala nasihat orang lain waima sekalipon orang itu lagi muda dari kiter...... Ingat..... tak payah la nak sombong.... sebab walau sombong macam mana pon.... still akan duduk masuk enam kaki bawah tanah...... Hahaha.... jangan sombong.... sebab lu takkan terlawan "Pemilik Segala Kesombongan" .... so please la..... jangan ingat diri tue Fakeh semedanng...

Last-last Fakeh tah kemana... yang tinggal jadi "Fuk-Eh" ....... hahahah

9 comments:

  1. Salaam Bhai C++,

    Ayat akhir tu yang mahal ..
    Last-last Fakeh tah kemana... yang tinggal jadi "Fuk-Eh"

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Miker ni ngaper degil bebenor? Kalo dah namanya fakeh tu, maknanya isi Lautan Hindi Selatan pun dia nampak taw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hu hu hu..he he he..

      Mano ko dio Nik Aziz yg dipuja2 fakeh bebenor dibelakang bontot Khalid Ibrahim tu?
      Mano dio muko Nik Aziz yg berdoa mace budok2 nangis teresak2 tu?
      Ini ko rupo fakeh ulamak yg sekepalo dgn Hadi yg sekepalo dgn setan2 dikenali!?
      Mano..mano..mano??
      Mano Nik Aziz yg sgt2 sgt2 sgt2 soleh Fuk-Eh nak lotak muko woii!!
      please..please Nik Aziz sokong laa si Khalid tu..sokong laa Hadi & sokong laa UG
      Hu hu hu Nik Aziz yg dipujo2 dah samo ngan Hadi & Haron Din & last2 dah sekepalo ngan setan UG yg dikenali dan yg sembunyi

      Tak ku hingin berimamkan Nik Aziz lg...Hadi & Haron Din bg aku sebijik mcm sikutty
      Hadi & Haron Din bg aku lg haprak drp sikutty! noktah!!

      Kepado Nik Aziz Hadi & Haron Din elok, elok elok laa belajar "agamo" dgn YB Pas yg SETIA bersama2 HARAPAN-RAKYAT Selangor yg MENOLAK hasrat kau ber-tiga yg KHIANAT dibelakang bontot Khalid Ibrahim! Woii sokong laa Khalid tu, sokong!

      Kita tengok
      Kita perhati
      Kita observe lg lepas nih

      Apa lg Fuk-Eh.. Fuk-Eh.. Fuk-Eh ni nak buat onar lps nih..

      Slps berUG ddlm gelap dgn setan dikenali
      Slps drama sensasi HIBURAN yg paling digemari oleh siKutty--pil Koddha di TV3
      Slps khianati pru-13 dgn isu kominis dan tindih kerusi merata2
      Slps mnjaja isu Ku Li jd PM sgt dekat dgn pru
      Slps konon2 nak ber'HUDUD ddlm tong taik setan2 yg dikenali..
      Slps membontot menyokong Khalid yg sgt disenangi oleh setan2 yg dikenali
      Slps nih..apo laie.. apo lg onar si Fuk-Eh ni slps ni nanti

      Kpd Yong Intan Noor
      Kpd Cipan..dan
      Kpd blogger2 yg menulis kerna NALURI hati..
      Gua sbnr2nya sgt respek sama lu worang sume, dan lu worang jauh lebih FAKEH drp Nik aziz Hadi dan Haron Din tuh, yg bg gua mrk tu hampeh haprak pooorah!!

      Harap2 sgt Nik Aziz Haron Din & Hadi baca tulisan gua nih
      Gua berdoa dgn TUHAN agar dpt mnjd SAKSI dihari Mahsyar nanti nak tengok adakah Nik Aziz Hadi dan Haron Din nih, bakal masuk ko Syurgo ko...atau diHUMBANkan NYA kdlm jahannam yg paling dlm...samo2 kito tunggu disano, tunggu yo insy'ALLAH!

      Mamposs idup balik pon gua dah TAK cayo lg dgn Fuk-Eh Fuk-Eh nih..noktah!!!!



      Delete
  3. Salam Bhai, Faqeh bahasa Arab .Macam nak sama bunyinya yg ada dalam bahasa Inggeris : Fucker!

    ReplyDelete
  4. walau pun kita tak kata apa kat diri kita tapi jangan pulak suka ada perkataan yang bole di kiri kanan
    jangan lupa atas dunia kita pandai besilat diakhirat nanti akan terserlah setiap apa yang ada dalam hati kita walau pun mulut kita kata bukan itu yang dimaksudkan
    semua manusia ada kelemahan janganla kat dunya ni kita nampak macam semporna tapi nanti diakhirat ai tak sangka pulak mamat ni dulu bukan main lagi .ni dia yang sebenarnya malu oi malu oi masa tu
    Ya Allah lindungi aib kami didunya dan akhirat

    ReplyDelete
  5. harus diingat bahawa TG Nik Aziz dan TG Hadi Awang bukan baru berada dalam PAS. Mereka ada kira-kira mereka sendiri. Yang penting mereka bukan pentaksub Anwar..Mereka tak anggap apa yang keluar dari mulut Anwar tu semuanya benar belaka...Anwar was proven to lie from time to time...hari ni kata tak bertanding, esok kata bertanding kat kajang...hari ni kata kajang tiada kaitan dgn isu MB, esok kata ada kaitan pulak..harini kata bangla yg mengundi, esok tak ngaku kata macam tu pulak..ada ciri2 munafik tak???and then still nak semua orang percaya cakap dia???

    aymy8888

    ReplyDelete
  6. Ada seorang fakeh dalam Royal Navy berpangkat Leftenan Komander. Namanya James Bond dan dia fakeh serta multiskill.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja