Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 August 2014

Meeting Dalam Gelap?

Bhai/DeeDee semua...

Gua ingatkan masa kes Perak jer ader meeting dalam gelap.... Tapi rupanya masa kes Selangor pon ader... Hahahaha..... Lawak siot...

Cuba lu bayangkan la.... Bilamana Steve Job, Steve Wozniak dan Ronald Wayne (tiga orang pengasas syarikat Apple Computer Inc) menjalankan bisnes dier.... dan tetiba plak dalam diam Ronald Wayne boleh plak buat meeting dalam gelap ngan International Business Machine (IBM) tanpa pengetahuan lagi dua orang rakan perniagaan Apple Computer Inc tue...

Mesti tak elok la kan biler tetiba ader salah sorang dari partner syarikat boleh plak buat meeting dalam gelap...

Kalo nak buat meeting pon ngan pihak luar... (walau siapa pun).. patutnya kena telus la... bagitau awal-awal kepada partner Apple Computer Inc yang lain lebih awal..... baru la telus......

Tapi bhai.... meeting dalam gelap ini memang takder dibuat oleh Ronald Wayne walaupun pihak IBM ader bersungguh-sungguh nak jumpa dan diskas.... Sebabnyer... semua tindakan Ronald Wayne masa tue telus... aper sajer citer berkaitan, dier akan bagitau Steve Job dan Steve Wozniak....   Ini la cara berpikir orang kafir.... Kafir nih makan benda haram.... arak dan khinzir.... Kafir ni katanyer tempat di Neraka....

Tapi..... Orang Islam yang berpakat berpartner dan bergabung..... boleh plak buat meeting dalam gelap.... boleh plak buat meeting tanpa bagitau rakan partner... Islam yang tak makan benda haram... geli ngan arak dan khinzir.... dan katanyer Islam tempatnya di Syurga....

Biar betul nih......  Kalu semak balik... rasanyer orang kafir nampaknyer lagi telus daripada orang Islam....

Aper nak jadi nih...... Hahaha.... biler dah havoc baru nak sembang bagitau memang ader buat meeting dalam gelap..... Hahahaha.... Ini bukan cara orang Islam.... ini cara KAPIR .... ader paham... KAPIR .... lagi hina daripada orang kafir ...

Ader paham ka? ......

"Maka Nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" - Ar-Rahmaan (Quran)

8 comments:

  1. ha ha ha sebijik macam kena sliper jepun buruk ! sapa kena tak tau la ,sendiri tau kot ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  2. itulah..kalau dah anggap partner dalam pakatan, apa2 tindakan kenalah berbincang dulu...ini pergi jatuhkan manager besar (MB) tanpa ada perbincangan awal...pastu kalau tak ikut cakap dia, dia nak menangis melalak pulak bagi sepah baju dalam almari...phuuiiii..perangai tak senonoh...hariaaaa....boria dulu...

    aymy8888

    ReplyDelete
  3. Tulis la sapa dia puak-puak yang meeting dalam gelap tu...terus terang baru nampak hang ada teloq. Aku pun nak tau juga Hadi ka Din Ayam ka, Tantawi Serban ka....Mat Sabu ada sama ke tak....Please write objectively and support your argument with facts and proofs. Ni ruang politik bukan majalah mangga yang cerita "artis seksi pakai baju nampak ketiak bertemu secara sulit dengan pelakon watak jahat filem dot dot dot...."

    ReplyDelete
  4. Meeting dalam gelap. Kira orang tak nampak, bila tak nampak kira orang tak kenal.
    Macam kata Mahathir, lebih baik setan yang dikenal daripada malaikat yang tak dikenal. Ini malaikat bukan sembarangan malaikat, Ini malaikat Azazel aka fallen angel aka lucifer aka iblis.

    ReplyDelete
  5. Bro C++...

    tu yg depa nak dakap sangat ngan Umnuuuu tu...
    dlm terang nmpak sangat..so depa main aci lon laa...
    yg jadi benteng kukuh tak ramai bro !
    yg lain tu...gone with de money bro ??

    kah kah kah

    ReplyDelete
  6. dalam gelap ke, cerah ke,,,,kini ketua nelayan dah jadi orang besar dunia.....

    ReplyDelete
  7. Sudah jadi orang besar dunia, Sudah jadi nabi sudah jadi rasul kah?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja