Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 September 2014

Beli Kereta Cara Ulama?

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang semua memang sengkek... Tak berduit... sebab tue la lu orang sesah dan sesak nak survive tambah lagi lepas nih GST dah mula nak masuk daun....  Kalo lu orang pakai kereta buatan Proton dan Perodua... sah lu orang memang sengkek.... dan lu orang semua tak bijak dalam bidang automotif ....

Lu kena belajar dengan Zaharuddin Muhammad macam mana nak beli kereta cara ulama ...

Kalo pon lu tak mampu nak beli Hellfire (Oops Vellfire) cam yang Nasharuddin Hassan Tantawi beli, lu patut boleh beli itu BMW M3 ... Tak pon lu boleh beli itu BMW X6 ..... Nak tau camana.... beli ja dari stor bank.... camana nak tau biler ader jualan dalam stor bank.... lu kena ader pasang kaki la ngan orang Bank...

Tak pon kalu lu susah sangat nak hadam dan belajar camana nak beli kereta mewah murah.... lu boleh tadah kitab ngan Zaharuddin Muhammad nih.... Lu boleh belajar camana nak beli kereta secara tunai tanpa bayar riba (usury) sebab semua bank tak kira la guna label Islamik atau bukan tetap ader riba (usury) walaupun penasihat syariah bank tue aderlah UZAR atau Ustaz Kazim sekalipon....

Gua jamin lu orang susah nak beli kereta cash.... sebab lu orang bukan Ostad Sampul.... jadi pendapatan lu orang memang cukup-cukup makan jer.... biler pi dengar ceramah Ostad Sampul... mesti lu akan ulur-ulur skit masuk tabung jihad.... last-last lagi tebal la sampul Ostad tue hasil dari sumbangan lu orang....

Ingat.... ilmu yang lu orang tadah dari Ostad Sampul tue bukan free.... walaupun Ostad dok citer Ilmu semua datang dari Allah..... tapi lu kena bayar la.... aper lu ingat Ostad Sampul tue nak datang ker Surau/Masjid lu kalu takder sampul tebal...sori aaa bhai....  baik dier pegi Surau/Masjid lain yang boleh kasik lagi banyak...., So dengan sampul tebal tue la Ostad Sampul boleh beli kereta cash.... tunai.... Silap-silap ader la plak yang nak bersedekah jihad bagi free kereta sebijik kat Ostad Sampul.... sebab nak cari barokah...

Yeah niat sedekah tue baik bhai.... berpahala.... dikira oleh Allah Taala.... tapi jangan sampai ader puak amik kesempatan atas kenaifan dan nak dapat pahala punya pasai...

Gua dah tau jawapan yang akan diberikan oleh puak-puak Ostad Sampul nih.... kuda merah la... unta merah la....  ayam merah la.... kambing merah la.....  silap-silap berjela hadith yang dikuarkan..... Hahaha..... takper... takper.....

Lain kali ... kalu ader orang ulur tabung derma jihad depan lu masa kuliah ker ceramah ker.... lu amik tabung tue dan bawak pi depan Ostad Sampul tue... dan mintak Ostad Sampul tue buat derma jihad... dan lu tengok berapa agaknyer yang Ostad Sampul tue nak bagi..... Kalo Ostad Sampul tue macam nak tak nak jer bagi derma jihad....  lu sound skit kat Ostad Sampul tue.... harap kereta GOLF GTI jer mahal.... tapi nak bagi derma pon kemut ... payah....  buat malu ja...

Patut Ostad Sampul tue la yang bagi banyak derma jihad.... barulah nampak "kepimpinan dari tauladan" ..... yang kaya la patut lebih bagi derma......

Ader paham ka ???

P/S: Opis jual keter kat mana aaa??? Boleh nak pi survey-survey keter nanti...

13 comments:

  1. Bhai... ana ambik sampol tu bukan apa Bhai... ana ada tahfiz, untuk bebudak miskin menghafal kitab... tahfiz tu tak siap lagi... dari mula-mula ana tubuhkan, tahun 2000 sampai sekarang nie... masih tak siap-siap... tu yang ana nak kan sesangat sedekah jihad hang tu,,, janganlah tanya keter Camry ana nie, kawan ana punya keter lagi hebat..

    Cobol

    ReplyDelete
  2. ulasan menarik dari mekanik sampul..hahaahh

    ReplyDelete
  3. Ceramah HamPAS aku pergi tp aku dah tak derma lagi

    Jihad kunun tp pemimpin pakai kete mewah2

    ReplyDelete
  4. Ini menantu ulamak - pukimak. PAS - Parti Apa-apapun Sapu.

    ReplyDelete
  5. Adakah kereta mewah yang beratus ribu itu dimaksudkan dengan kenderaan yang selesa dalam hadis yang dia kutip bg kukuhkan hujan dia? Kereta bawah RM100K tak selesa ke bai? Makin meluat aku dengan ulamak macam ni. Patut la Nasa pun beli hellfire. Ikut hadis tuuuuuu!!!!

    ReplyDelete
  6. Dah terbongkar satu fitnah, buat pulak satu fitnah lain. U turn apa pulak ni cipap , tapir & tenuk.

    ReplyDelete
  7. Tiada suatu ucapan pun yang diucapkannya melainkan ada di dekatnya malaikat pengawas yang selalu hadir.

    cakap la apa pun tapi ingat jangan lupa akan tetap ada balasan diakhirat .ramai orang lupa akan kisah malaikat yang selalu ada dekat diri kita
    iblis dalam diam menghasut bagi kita perasan kita pandai becakap

    ReplyDelete
  8. Bottomline is :

    Orang atas sentiasa ambik kesempatan atas kelemahan, kedaifan orang lain ! Cara dia menipu orang kita terang-terang atau tersembunyi dengan pelbagai jenama & agenda !

    Tak kira le UmNo cara UmNo sejak dulu, dengan rayu undi orang kita & bila dah dapat kuasa, tu ramai orang dia daja ligat sapu apa yang ada & jadi kaya raya !

    PAS pulak dengan cara ceramah cari makan, kutip derma, sedekah. infaq, jihad, bagai ... kononnya atas nama Islam, tapi tak pernah didedahkan audit kewangan kepada umum !

    Yes theres a thin line between ikhlas & munafik .. dan rasanya memang ada ustaz nampaknya ikhlas dalam mengajar tu (bayaran dia pun patut-2 aje ) .. TAPI ramai pun munafik & jenis ni ada di mana saja dalam UMNO, PAS, PKR, u name it !

    ReplyDelete
  9. Bhai

    Betul la Din Ayam beli kereta BMW murah. Tetapi berapa kos nak customise tu. Paling sengkuk aku rasa tak kurang drp RM 100K. Adik aku ada BMW 320i. Baru ni kenal total overhaul kena lebih RM 20 ribu. Nko bayangkan berapa kos nak buat balik enjin BMW 730i Din Ayam.

    Bandingkan harga overhaul engine kereta BMW dalam tahun 1989 mengikut series di workshop pakar bukan service center BMW. Bagi 3 series betmula dengan RM 7K. Bagi BMW 5 series bermula dari RM 9K. BMW 7 series bermula dari RM 12K.itu tahun 1989. Ada sorang Dato repair BMW 728i masactu dengan harga 50 ribu dan hanya mampu jual dengan harga RM 45K je. Xpe la dijual sebab harta pusaka.

    Jadi nko bayangkan berapa harga nak customise kereta Din Ayam supaya mencapai tahap model terkini? Hangpa pikiaq la sendiri. Orang gaji RM 30K sebulan pun tak mampu nak beli dan maintain kereta BMW 7 series.

    ReplyDelete
  10. "semua bank tak kira la guna label Islamik atau bukan tetap ader riba (usury)" - bab ini yg aku byk bertekak dg org.

    ReplyDelete
  11. rocky the great brown flesh vibrator says: laaa.. Lee Chong Wei & Tan Sri Hasan Merican pon pakai BM MX6. Kawan2 aku yang berlagak pon pakai CLS. Aku pakai RapidKL pon rasa sombong tahap gaban..huh (tu belom aku naek Peugeot 208 lagi)

    ReplyDelete
  12. Yang ko ni dah lah bebal, pas tu dengki plk tgk org pakai kereta besar...prgi la berusaha...siang malam dok maki ustaz mana nk berkat...kenapa??? Kalu title ustaz je tk blh pakai kereta besar...yang tokeh- tokeh tu pakai kereta besar, tipu sana sini ko tk kesah plk ye....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja