Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 September 2014

Bahaya Minum Air Kaki ...

Bhai/DeeDee semua...

PAS perlu menang besar kat N01 PRK Pengkalan Kubor.... Takder pilihan lain...

Kalo PAS menang kat Pengkalan Kubor .... pastinyer lu ngan gua akan didendangkan dengan cerita-cerita bahawa apa yang Hadi Awang buat selama nih ader betul, tepat dan tidak boleh disangkal lagi.... Akan ader la mana-mana mamat akan buat statement itu ini demi menunjukkan bahawa tindakan Hadi Awang kasi fitnah sesama rakan dalam satu pakatan aderlah tindakan yang tepat dan benar... Tabley fitnah musuh... tapi boleh fitnah rakan....

Dan jugak tindakan bagi peluang bertanding di kerusi tue kepada rakan satu pakatan aderlah salah,  tidak tepat dan tidak sewajarnya dibuat... Sebab tue la terpaksa keluar satu lagi set watikah "hantu" kurang 24 jam sebelum penamaan calon....

Oleh itu.... PAS perlu menang... tiada option lain.... tiada alternatif....  Lagi besar majoriti lagi bagoosh....  N01 Pengkalan Kubor mesti PAS miliki kerusinyer.... SPR jangan kacau daun aaa.....

Maka..... disebabkan perkara nih... gua merayu kepada semua pengundi N01 PRK Pengkalan Kubur dari kalangan ahli UMNO/BN dan pengundi yang tidak berparti agar dapat memberikan undi besar lu orang kepada PAS... Supaya dengan ini PAS boleh menang bergaya.... dan dengan menang bergaya nih la... ader peluang kiter lihat berlakunyer "Istidraj" kepada PAS ...

Biler berlaku "Istidraj" nih kepada PAS .... maka PAS akan rasa hebat.... besar diri... bongkak dan sebagainyer .... dan seterusnya ahli-ali PAS jenis wala' totok nih akan lebih percaya kepada apa sajer tindakan Hadi Awang seumpama seperti "orang yang sudah minum air kaki"




Hahaha...... Ini penting bhai.... penting untuk planning dan strategi sebelum PRU14 ....

Ader paham ka???

9 comments:

  1. Lu kona jauh2 ni diorang faham ke bhai? Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Chor TheSniper...

      Hahaha.... ntah la bhai... diorang kalu lembab kapla otak... maybe tabley tangkap aper yang gua maksudkan.... Hahaha

      Delete
  2. Kalu menang kalo..wa gerenti itu fullamak akan naik serban bertingkat tingkat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Fadzil Abdrahman ...

      Hahaha.... memang fullamak....

      Delete
  3. aku lagi suka istimta' dari istidraj

    ReplyDelete
  4. Salam.

    PAS kalah PRU, PRK tu biasa biasa aje, bhai !! Memang kalah tu dah tentu dalam tangan dah ! Kut menang tu yg jadi kalut .. in certain cases! haha

    TGHH, he must know how to throw his weight around (yes ofc .. pun intended) haha

    Pasai kepimpinan termasuk la apa depa sendiri buat, ada tak buat, ada pernah cakap in public. Bukan hat yg misquotes, spin oleh orang lain ! Baru kita boleh honestly evaluate ..Just to be fair !

    Ada ulamak yang silap dia ketara sangat dah ! Hat tu kita kena tegur la supaya dia perbetuikan kelemahan, silap dia. Not many, bukan semua ulamak, tapi tetap kena luruskan balik yg hat 'bengkok', cantas ka apa saja asalkan "buang hat yang bengong & bodoh sombong" tu sama !

    Must-stop-a, 'Bendahara' tu antaranya ! Cakap dia pasai 3 golongan tu betui dah... TAPI dia la de facto dlm PAS (or be it a monkey on TGHH's back) !

    Kita TAK suka ada orang suka cucuk itu ini sama TGHH sampai otak dia pun dah jadi boroi 'termakan' byk benda yang syubahat, benda tak pasti @was was !

    Dari 'pil kuda', Sosialisme, plurisme, Anwarisme, Erdoganisme, wala' & thiqah, yg hat baru "Kempen menjatuhkan Presideng & kepimpinan ulamak PAS" ?? ! wth ! Kita sokong solid behind u... IF ONLY u r right all the way ! Salah tetap salah... kalah tetap kalah ! hehe


    ReplyDelete
  5. Kalau macam tu lebih baik bagi je UMNO menang percuma.... amacam korang setuju tak ? atau korang yang paling seronok melebihi keseronokan Mat Monggol, Bik Mama atau Mat Sembab tak pun Brahem Katak ? Dig it ?

    ReplyDelete
  6. rocky the great brown flesh vibrator says: woaa... lu tarok gamba nostalgia gua sebelum bos lama gua naek kayangan gi marikh berlaga ayam kat sanun... huhuhuhu.. semalam pon wa ada taro ("tarok" laen, "taro" laen; Ajib best fren Malek suda konfem ini ma'ana- luworang tengok KL Gengster-2) urang Pas ijao kaw2 bila wa Tanya "ente punya adab sama akhlak mana?" ini ka urang ngaku da'i & pendokong Islam?... kikikiki cdm25kikikih

    ReplyDelete
  7. pakai dengak la kah kah kah ! ABU !

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja