Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 September 2014

Macam Tak Beriman?

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup gelihayi bila baca komen dan statement dari macai-macam PAS jenis wala' tak guna akal.... Kesian aaa kat diorang nih... Katanyer dah dapat tarbiah ... Dah rajin masuk kuliah pemilik Golf GTI... Dan rajin tadah kitab berbagai...

Tapi komen dan statement diorang kat dalam media sosial serupa macam orang tak beriman...  Kesian sungguh la...

Bukan aper... Sekadar tak sampai hati tengok diorang dah lama hidup... Ader yang dah dekat nak masuk kubur pon... Tapi... Lebih beriman kepada manusia... Lebih menyembah manusia... Lebih takutkan manusia....

Ini syirik bhai... Diorang nih tak belajar ka bab aqidah? Takkan la kot... Sebab statement atau komen kalo melebihkan dan mengagungkan manusia walau siapa pon orang tue silap-silap boleh jatuh kufur.. 

Selayaknyer beriman kepada Allah, takut kepada Allah, menyembah hanya kepada Allah Taala... Tuhan Seru Sekalian Alam... Bukan sekadar pada nama dan perkataan Allah sahaja... Tapi keseluruhannya...

Kalo yer pon taksub kat pimpinan ka.. ostad ka... sultan ka...  agak-agakla... Jangan sampai ketaksuban tue menjadi penyebab lu orang jadi bahan bakar api neraka...

Macam yang pernah gua katakan dulu .... Yang menghalang dari terlaksananya undang-undang Hudud, Qisas dan Ta'azir di Malaysia aderlah disebabkan oleh ketidaksungguhannya para Sultan dan Raja-Raja Melayu untuk melaksanakannya... Kalo betul diorang nakkan benda nih jadi... Mesti diorang ader buat statement ngam-ngam selepas Malaysia mendapat Kemerdekaan... Mesti dah lama dah ader jalan punya...

Tapi takdak... Dan akan takdak la selagi mana para Sultan dan Raja-Raja Melayu masih takmo nak jalankan undang-undang Islam berasaskan Hudud, Qisas dan Ta'azir... Walaupun dikatakan para Sultan dan Raja-Raja Melayu tue aderlah Ketua Agama Islam ... Tapi banyak kerja buat bercanggah ngan Islam... Judi. arak, zina dan macam-macam maksiat menjadi perkara biasa jer dibuat oleh Ketua Agama Islam nih... Ini bukan fitnah tapi realiti... Dan takder sekor pon Mufti dan Alim Ulama berani nak tegor... Pasai takut ilang sampul tebal atau harta dan pangkat.... 

Dan nih satu nasihat gua kat para penyembah Sultan dan Raja-Raja Melayu... Sembah manusia boleh menyebabkan syirik... Dan dosa syirik Allah Taala takkan ampunkan.. Dan bersedialah untuk jadi bahan bakar api neraka....

Hormat boleh aaa tapi tak la sampai sembah...  Ader paham ka???

13 comments:

  1. Bhai...wala kerana ada udang sebalik mee..

    ReplyDelete
  2. Hukum tertinggi dalam pelembagaan Pas ialah Quran, hadith, qias dan Ijmak. Kuasa MSU untuk menafsir pelembagaan Pas mestilah tidak terkeluar daripada asas ni. Dua keputusan yang dikeluarkan oleh MSU baru2 ni dengan jelas melanggari hukum tertinggi ni.
    1 Keputusan MSU dalam memberi kuasa kepada President membuat keputusan tanpa bermesyuarat adalah bertentangan dengan alQuran:
    dan juga bermesyuaratlah dengan mereka dalam urusan (peperangan dan hal-hal keduniaan) itu. kemudian apabila engkau telah berazam (sesudah bermesyuarat, untuk membuat sesuatu) maka bertawakalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Mengasihi orang-orang yang bertawakal kepadaNya.(3:159)
    Dan juga (lebih baik dan lebih kekal bagi) orang-orang yang menyahut dan menyambut perintah Tuhannya serta mendirikan sembahyang dengan sempurna; dan urusan mereka dijalankan secara bermesyuarat sesama mereka; dan mereka pula mendermakan sebahagian dari apa yang Kami beri kepadanya; (42:38)
    Jadi jika kita menyokong MSU dalam isu ni, kita dengan sengaja menolak perintah Allah.
    2 MSU dalam membela Khalid Ibrahim telah mengatakan tidah boleh dipecat Khalid Ibrahim kerana dia tidak pernah disabitkan deangan apa2 kesalahan.
    Saidina Omar ra telah memecat Khalid alWalid dengan tanpa ada apa2 kesalahan yg dibuat oleh Khalid alWalid, para sahabat2 dizaman tu tiada siapa yg mengatakan pemecatan tu bertentangan dengan alQuran dan sunnah.
    Persolannya adakah MSU akan mengatakan apa yang dilakukan oleh Khalifah Omar ra adalah salah, adakah MSU lebeh berpengatahuan berbanding Khalifah Omar ra.?
    Pada mereka yang mengikut buta tuli MSU dan President tanpa mahu merujuk balik kepada hukum tertinggi dalam pas, takut lah kamu kpd Allah, dan balik lah kepanggal jalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana itu morsyidol nik aziz
      nape nik aziz bisu pasal FITNAH pil kuda?
      nape nik aziz buta pasal HUDUD underwear XXXL putih??
      nape nik aziz sokong TSKI sama sebijik mcm hadi yg dah auta pusing2

      lagi mahu CAYA ka sama ini mcm punya bisu BUTA bahalol tolol punya AUTA!??
      lu org INGAT ini mcm punya worang jd IMAM semayang bole dpt pahala ka?
      klu lu worang terus mau jd BAHALLOL lu caya la sama itu ularrmak AUTA!!!
      gerenti..gerenti..gerenti lu worang jd terus tolol wal BAHALLOL!!!!

      Delete
  3. Cantik punya tibai kena kat batang hidung depa, bhai. Teruskan! Gua sokong lu.

    ReplyDelete
  4. betoi tu bhai aku pun ahli pas gak tapi aku sokong tak mengkhizir buta.aku tak wala' menkalu benda yang tak betoi aku tolak tepi.macam aku kata dulu yang sokong UG ni geng sarban dari Ganu.macai2 pas terlalu wala' sangat sampai sondoi ikut dan ja.wala' tak kena tempat.Geng darul runtuh ramai dalam pas tu .geng ni yang akan mengdarul runtukkan pas dari dalam.perkara yang baik dan betoi aku sokong.

    ReplyDelete
  5. punya ramai pakat ngaku beriman tapi kalau tanya rukun iman tegagau nak bagi tau tu la tera tu la saja
    tu belum tanya lagi bulan islam ,rukun solat lagi la betarabor nak jawap walau solat setiap waktu
    kalau rukun iman tak sebati dihati macam mana pulak iman kita
    sama sama kita semua mau ingat jugak
    hendak lah ada dikalangan kita tukang ingat moga kita tak lupa sangat

    ReplyDelete
  6. Nik Abduh TIADA nilai LANGSUNG jika tiada TGNA !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke dia antaranya yang "cakap macam takda akal @ iman" tu ? iiskhh 30x !

      TAPI kan ke iman tak boleh diwarisi (daripada bapanya, TGNA) ..tu pasal le he & some others are not cunning enuf 2b a leader at all ! Dah le ada orang tu memang tak smart looking, tapi bior le smart in his action.

      hehe ...eh ada pulak suruh kita "istiqamah" perjuangan, prinsip" sedangkan dia & kengkawan sia boleh pulak istiqamah cakap berbelit-belit, khianat janji ??

      Utterly rubbish ! Only in Allah & Muhammad the Prophet we trust ! TGHH ke sapa ke, can get lost kalau dah proven penipu, lembab & whatsnot !


      Delete
  7. jadi wala' pada KETUM yg kat pengundi melayu kata lain kat pengundi bukan melayu kata lain tu sajalah yg boleh ek??..ok..noted...

    aymy8888

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Aymy8888....

      Kalo dibaca balik artikel gua.... gua pukul rata semua pemimpin.... wala' membuta tuli kepada mana-mana pemimpin mempelihatkan tindakan seperti tidak beriman.....

      Tak kira la pemimpin mana pon... even Sultan dan Raja-Raja Melayu sekali pon....

      Delete
  8. khinxir lu.,cakap direk..wa takot bhai...

    ReplyDelete
  9. kalu boss pn x sokong hudud baik tgglkn jer...

    ReplyDelete
  10. Bhai, Lu tak taukah Syorga itu dalam kopiah serban depa? Lu jgn harap boleh masuk syorga bhai!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja