Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 September 2014

Geng Rusila Yang Maksum?

Bhai/DeeDee semua...

Itu hari masa PRU13 .... dalam minit-minit terakhir... tetiba ader surat watikah khas untuk calon bertanding yang ditandatangani oleh Hadi Awang tanpa pengetahuan JK PAS Pusat..... Tambah kalut aderlah surat nih bypass Mustapha Ali... dan menyebabkan berlakunya perlawanan 3 penjuru bagi beberapa kawasan pilihanraya....

La nih.... tetiba plak... ader surat (senarai khas) yang dihantar ke Istana katanya oleh orang yang rapat ngan Hadi Awang dengan ditemani oleh seorang kerabat Diraja Selangor...... Hehehehe.... macam tau-tau jer saper yang terlibat nih... kiok..kiok...

Yang best tue..... surat nih jugak bypass JK PAS Pusat..... dan lagi best tue.... surat nih hanya Hadi Awang and the Gang jer yang tau...... kandungannyer.... terbaek...

Hahaha.... Inilah dier mainan Geng Rusila..... hahaha... diorang dah buat PAS jadi macam mak bapak diorang yang punya.... Hahahaha.... Padan muka la ahli PAS semua dalam Malaysia.... Lu orang nothing ... takder makna pon..... Hanya Geng Rusila jer yang control sumer.... Hahahaha

Ini la geng Ostad.... Geng paling maksum.... Geng yang dijanjikan Syurga.... Hahahaha..... Cakap berbelit menipu pon takder hal.... Buat kerja munafiq pon takder hal.... Maksum la.....  Lu orang mana boleh jadi ini macham..... Hahahaha

Abis la Islam kalu golongan Ostad jadi camnie...... hahahaha....... sosat lagi menyosatkan..... hahahaha .. Ini bukan Maksum... tapi Mak Som ..... hahahaha

12 comments:

  1. aku nak jadi nasi tambah sikit,memang geng dari ganu kite ni geng UG,dalam kes 2 adun tak sokong khalid,geng dari ganu yang suruh pecat 2 adun ni.yang duk marah sangat kat MP Sepang pasai MP Sepang tu lebih sayangkan PARTI dari presiden.ketua dewan ulama pas pahang pun asal ganu gak.kes saman LGE terhadap MP Termeloh pun asal ganu gak.MP tu duk dalm parlimen tak teloq.nak berhujah ngan MP2 Bn .Tapi ngan pakatan bukan main lagi hebat.dia jelos pasai khalid saja yang kena tibai tapi LGE tak kena.Semua geng UG darul runtuh.yang akan bakal meruntuhkan PAS dari dalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa...
      PAS runtuh kita ramai2 join DAP.
      Apa ada hal.
      Don't worry bro

      Delete
    2. PAS boleh terus tegak, mati tegak berdiri pun tak pa gua tak da hal punya lah !! PAS is only a tool ..or maybe fools !

      Janji kita paham agama Islam kita...hidup & mati dgn Islam yang syumul.

      By tje way... gua memang rasa nak join DAP daripada masuk join parti setan kita kenal tu !

      Delete
  2. Kalau nak jadikan parti tu hak peribadi tubuhlah parti sendiri dan lantik diri sendiri jadi presiden. Lepas itu nak buat apa kat parti tu ikut suka dialah. Cadagan nama terbaik Parti Ikut Suka Aku. Ini tidak ahli parti lantik dia jadi presiden bersama AJK pusat tetapi dia perintah parti dgn kerabat dan geng dia aje. Semua keputusan utk parti ikut suka dia & geng dia kemudian minta ahli semua WALA. Pada pendapat saya jika imam belum masuk waktu solat dia nak takbir utk solat juga walaupun makmum dah ingatkan belum masuk waktu solat lagi lebih baik jangan diikut imam macam itu. Apatah lagi jika imam dah selalu lupa rakaat berkali-kali, lebih baik lantik imam yg muda dan kuat daya ingatannya. Maklumlah bila dah berusia dan sakit pun macam2, ubat pun macam2 kena telan kadang2 ingatan kita ni makin lemah. Org sekeliling pula bagi nasihat dan cucuk macam2 maka cakap pun naik merapu.

    Tiada siapa pun yg maksum kecuali nabi SAW.

    abuamir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu....
      Jom masuk DAP

      Delete
  3. ada gak macai umngok menyelit

    ReplyDelete
  4. korang ni kutuk2 Tuang Presideng n the gang ni x takut berdosa ke?. Yg korang kutuk tu ulamak tau bkn sebarangan punya. Apa yg kuar dri mulut dorang jadi wajib di ikuti dan di patuhi walaupun fitnah semata mata...

    ReplyDelete
  5. DiSyria dan Iraq,kumpulan ISIS boleh pakai ke atau tidak?tapi diMalaysia TGHH dah tentu tak boleh pakai.Hendak berjuangkan Islam tapi Islam awal dah rosak oleh munafik nya.Orang yg bukan Islam sudah cakap bagitu.

    ReplyDelete
  6. kasi tukar la itu nama jadi 'parti cap ayam' kahkahkah ! gerombolan pengkhianat penyokong kuat 'UG' sudah kasi parti islam lingkop ! ABU !

    ReplyDelete
  7. Yang peliknya, orang - orang yang menyokongnye tu. Muka senyum, pakai kopiah tapi meratib orang lain tak wala', menabur fitnah, mengkhianati kawan dan seumpamanya. Malah suka pulak tu ada calon MB, bersyukur katanya. Pelik aku, ni bukan kawan tikam kawan, mesti ada istilah lain.

    ReplyDelete
  8. Ramai dok cabar aku kata aku berani layang saja tak berani sebut nama siapa ahli Majlis Syura Ulamak yang jadi jurucakap syarikat besar deal projek.....

    Maka dengan ini aku umumkan di sini bahawa insan mulia tersebut ialah Timbalan Mursyidul Am PAS Dato' Dr Haron Din.

    Dato' Dr Haron Din telah berjumpa dengan YB Nurul Izzah Anwar, Ahli Parlimen Lembah Pantai pada suatu ketika sekitar tahun 2009 untuk meminta YB Nurul Izzah tidak membantah projek Pantai Sentral Park di Bukit Kerinchi yang dimajukan oleh Syarikat Amona Group.

    Aku juga dimaklumkan bahawa menantu Dato' Dr. Haron Din telah bersama Tan Sri Khalid Ibrahim berjumpa dengan Tan Sri Muhyiddin Yaasin.

    Apa kepentingan Dato' Dr Haron Din dengan Amona Group? Siapa pemilik Amona Group? Apa hubungan Amona Group dengan Tan Sri Muhyiddin Yaasin?

    Sila...... bujur Lalu Melintang Patah.... silap-silap melintang pukang. ~Zulhazmi At-Takanan

    ReplyDelete
  9. Cara pemerintahan diktator yang mahu diperkenalkan oleh PAS membelakangkan perlembagaan dan suara majoriti. Mana satu lebih islamik?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja