Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 September 2014

Foollamak?

Bhai/DeeDee semua...

Foollamak.... Artikel nih bukan nak tibai sesapa... Kalu ader yang rasa diri mereka tertibai... Naseeb lu orang la... Hahaha ...

Okeh...

Ini persoalan yang lu orang patut fikir dan tanya diri sendiri.... Aperkah persamaan yang mereka-mereka ini miliki???

1. Ibrahim Ali cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Ibrahim Ali dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Tapi Ibrahim Ali pernah kena ISA dibawah Ops Lalang 1987. Siasatan cukup banyak.. Tapi takder yang sabit pendakwaan di Mahkamah.. Walhal sah terbukti kesalahan dilakukan...

2. Hassan Ali cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Hassan Ali dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Yang ini langsung tak kena apa-apa... Siasatan pon tidak... Tindakan pon tidak... Aiyo..

3. Zulkifli Noordin cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Zulkifli Noordin dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Laporan Polis dan siasatan cukup banyak... Tapi takder hasil... Something fishy somewhere...

4. Zahid Hamidi cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Zahid Hamidi dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Tapi Zahid Hamidi pernah kena soalsiasat dan tahanan sekejap dibawah akta ISA semasa 1998 (krisis pemecatan Anwar Ibrahim).

5. Roslan Kassim cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Roslan Kassim dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Pernah kena siasatan dan tahanan sama dengan Zahid Hamidi pada era pemecatan Anwar Ibrahim dibawah ISA.

6. Ridhuan Tee Abdullah cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Ridhuan Tee Abdullah dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Siasatan cukup banyak.. Tapi seolah-olah siasatan sekadar untuk melembutkan senario dan sentimen.

7. Hadi Awang cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Hadi Awang dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Pasca 1985 sewaktu kes Memali pon Hadi Awang tidak ditahan dan dikenakan tindakan.. Ops Lalang pun tidak kena... Malah semasa panasnya Reformasi pon tiada kena tahanan atau sabit kesalahan.

Soklan gua... Kesemua nama diatas adalah agen UMNO sama ada secara terang nyata ataupun tidak... Kecuali satu penama sahaja yang bukan agen UMNO... Yang mana satukah bukan agen UMNO? Kepada yang pandai sila berikan jawapan anda dalam komen dibawah.

Foollamak betul la teka kacang nih... Hahaha...

10 comments:

  1. saya tahu,Zahid Hamidi sebsb dia UMNO original

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Yang bukan ejen UMNO tu Zahid Hamidi. Sebab dia memang dah ahli UMNO. Wakaka!

    ReplyDelete
  3. yg bukan agen unno adalah HADI.... ye ye ye.... wang besar, wang besar... sbb? hadi bukan agen aumno, dia barua aumno. hanya barua aje yg akan tuduh org lain barua.

    ReplyDelete
  4. TGHH sebenarnya anggota perisikan Saudi di Malaysia. Sebab itu dia tidak pernah dikenakan sebarang tindakan.

    ReplyDelete
  5. 1948 masa kena jajah dah medeka patut pakai baru punya tak payah sebut lagi penjajah punya
    kata medeka berapa lama lagi mau sebut
    sial punya britis tak abis abis lagi

    ReplyDelete
  6. http://www.kedahlanie.info/2014/09/din-ayam-menjawab-fitnah-kereta-dan.html... dah ada penjelasan... hehehe... so kira kosong kosong le ni...

    ReplyDelete
  7. Bhai/DeeDee semua...

    Jawapannyer aderlah..... Jeng-Jeng-Jeng...... Zahid Hamidi.... dier sorang jer bukan agen UMNO tapi dier memang UMNO..... Hahahaha

    Nanti kolet hadiah ngan Bik Mama aaaa...... hahaha

    ReplyDelete
  8. Aku rasa blog ni lagi byk menghasutnye...hahahaha..
    Tgguuuuu....

    ReplyDelete
  9. Tuang Presideng kot keh keh keh

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja