Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 September 2014

Bekap La Cover Up La

Bhai/DeeDee semua...

Yang bagi statement tue Hadi Awang... Tapi orang lain plak boleh tau aper niat statement Hadi Awang tue... Poodah aaa... Nak cover dan bekap pon agak-agak la... 

Hadi Awang tuduh depan-depan publik... Tapi ader ke patut Tuan Ibrahim suruh dua ADUN tue slow talk blakang-blakang ngan Hadi Awang.... Biler tuduh dan fitnah tak hinggat... 

Sori aaa Tuan Ibrahim... Statement lu nih buat gua ilang respek sama lu... Nampaknyer lu pon sudah tak rasional ... Bekap benda salah....

Kalo pon ader silap dua ADUN tue.. Aper  salahnyer Hadi Awang panggil diorang datang jumpa dier dan JK Disiplin... Pastue nak tibai pon lantak pi la... Ikut prosidur... Tapi tidak ... Presiden tak ikut prosidur tapi mau orang lain ikut prosidur...

Aper gampangnyer macam nih...

By the way... Tuan Ibrahim takmo bagitau ka aper isi hati Hadi Awang bilet dier keluar fitnah pil kuda dan Lenin Stalin tue??? Hebat aaa Tuan Ibrahim... Boleh tau isi hati orang lain....






18 comments:

  1. Maki hamun dan tuduh tanpa bukti? Ajaran Islam mana nih? Kalau gagal kawal kemarahan kerana 2 ADUN rosakkan rancangan bergabung dengan HAMNO janganlah sampai guna kata2 kesat dan fitnah. Tak baek dowh! Lagi satu..nape masa tuduh dan maki boleh, tapi bila minta buktikan dan sahut cabaran...mesti menyorok belakang orang? Hadi Awang pemalu ke? Atau takde keberanian untuk pertahankan fitnah macam cerita feel khuda dan kominis? Apa punya presideng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, bhai C++ !!

      Kita lanyak aje bile dia dah salah 'langgar' (hak) orang boleh pulak - he really meant it, he gestured !??

      Bila salah dan dan le Pro-Ustaz winding up "Ulamak Pewaris Nabi" le, "Kami Setia di Bawah Panji Kepimpinan Presiden TGHH" le ..bagai ! Tengkorak korang le !

      JANGAN le buat bodoh sombong le penyokong taksub TGHH semua ! Dah salah tu, tau le malu & ngaku aje le. Excuse & be gentlemen ..TAK payah le divert attention & worst dare accusing orang pulak ... tu kan ke akhlak Islam !




      Delete
  2. Bhai...apa ni, jangan la bantai Tuan Berahim...dia tak salah...dia ada ikut tuang presideng gi Manchester la...beli memang tak semestinya pakai duit...pakai saham pon boleh beli gak la...tuang presideng buat jual beli tak pakai duit pon...hohoho...

    ReplyDelete
  3. Itupun pentaksubnya masih duk bangga2kan jawatan timbalan ulama' sedunia, tapi fitnah melekat di bibir. Tegurlah, tak pasal2 ko kongsi dosa dia pulak. Akhlak korang langsung tak mencerminkan peribadi Muslim. Bertaubatlah.

    ReplyDelete
  4. ... kalau ahli bawahan buat salah, kita boleh kutuk kat public walaupun belum lagi terbukti salah... tapi Bhai, kalau pemimpin, lebih-lebih lagi berstatus ulama... kena tegur belakang... bukti dan saksi mesti cukup Bhai... kalau tak Bhai... masak lu kena tibai sebab menfitnah, kena tibai pun dibuat kat public...

    Cobol

    ReplyDelete
  5. Salam C++

    Yong sebenarnya kesian kat Tuan Ibrahim. Dia serba salah, sebab tu dia ambik jalan "play safe."

    Kan demer juga yang buat promosi "silap dapat 1 pahala, betul dapat 2 pahala" - something like that. Tak kira kalau silap tu maknanya masuk gaung, jurang, laut, etc...etc... Bukan masuk sendiri. Masuk dengan askar sekali. Huhuhu...

    ReplyDelete
  6. amboi ramainya pakar politik dan pakar hadith kt sini.....

    ReplyDelete
  7. Yg lagi sedih tu, ust2 kat tempat saya pun dok kata barua kpd ahli parti yg tak sehaluan dgn presiden. Apa nak jadilah? Adakah ini yg diajarkan nabi SAW dan Islam? Macam ni kah cara dia org nak berdakwah kpd org bukan Islam. Akhlak Islam pergi kemana? Apakah mereka ingat ulama saja yg masuk syurga? Org lain munafik haraki kecuali umno Islam hakiki?

    Semoga Allah SWT kembalikan fitnah tu kpd org yg menfitnah org lain tanpa bukti dan hak.

    Abuamir

    ReplyDelete
  8. ... benda basic, tak perlu pakar... macam soalan '1 + 1'... kalau dijawab 3... semua orang tahu benda tu salah...

    Cobol

    ReplyDelete
  9. kahkahkah tibai jangan tak tibai ,kalu tak cukup tibai kasi hantam sama lia ,kalu tak cukup juga kasi balun pula sama lia ! kahkahkah ! ABU !

    ReplyDelete
  10. Bro apa tau? Depa semua ni ada ilmu ladunni, semuanya kasyaf-kasyaf belaka. Benda ghaib dan benda dalam hati ni, memang diorang dapat tangkap dan dapat dedahkan. Sebab tu diorang selalu betul dan orang lain semua salah. Sebab tu diorang aje yang pandai, orang lain bodoh. Sebab tu diorang ni aje yang alim dan orang lain jahil


    ....Kita ni sapa nak banding dengan diorang?

    ReplyDelete
  11. spt kata MAZA lepas ni pilihanraya pilih calon bukan parti. Akhir zaman hebat giler fitnah tak tau sapa betul @ salah waima ulamak bertaraf dunia sekalipun

    ReplyDelete
  12. Ramai yang sedang marah lagi kerana kerajaan perpaduan dengan UMNO masih belum menjadi

    ReplyDelete
  13. rocky the great brown flesh vibrator says: alaaa... mcm tao2 lak wa nak jadik broker UG; habes la pechah lobang wa nak angkat jota2; kasik kachao la ini worang.. habes impian wa nak bukak ladang ketum organic..

    ReplyDelete
  14. Ini semua kerja diketuai org yg tangkap jin. Maklumlah segala jin yg ditangkap tu dah bagi info siapa masuk syurga atau neraka. Siapa yg ikut org tangkap jin semua masuk syurga dan sebaliknya. Semua kena WALA kalau tidak masuk neraka sebab dia org yg tentukan siapa masuk syurga atau neraka? Jin semua dah beritahu umno tu suci lagi menyucikan dan mesti dijadikan kawan sejati sebab banyak habuan dunia dan kekayaan yg melimpah ruah. Siapa yg tak WALA tu barua?

    Mula-mula tangkap jin kemudian perangai macam jin juga. Jgnlah jadi ulama yg sesat lagi menyesatkan.

    Abuamir

    ReplyDelete
  15. silap dapat pahala betoi dapat pahala tengok la kat mana pula yang diguna pakai
    jangan main sedap saja nak bantai

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja