Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 May 2015

Bila Ketua Agama Pun Menikus

Bhai/DeeDee semua...

Itu hari masa ader orang songlap duit Zakat.... Ader lu dengar Ketua Agama bising? ..." Hahaha.. Takdee kan.... Lepas tue biler ader orang salahguna duit zakat... Ader lu dengar Ketua Agama sound dan panggil mangkuk tue mengadap... Takder kan...

Nih lagi... Biler ader mangkuk tingkat yang dok nak seleweng duit Haji.... Lu takkan dengar Ketua Agama bising kecoh kepoh.... Takder nyer bhai... Ketua Agama semua menikus... Bunyi kentut lagi kuat dari senyapnyer para Ketua Agama yang "kenyang" dengan daki dunia nih...

Paling best skali.... Lu takkan nampak ader relevannya Ketua Agama nih melainkan jadi tukang bagi hadiah pada hari jadi.... Kalo dah jadi tukang bagi hadiah jer... Aper guna kiter simpan 10 Ketua Agama nih .... Baik ganti dengan "Vending Machine" jer... Masuk token dapat hadiah,.. Kan senang..

Kalo pakai mesin vending.... Bila-bila masa pon bileh bagi hadiah... Dan maintenance cost tak sampai la berjuta sebulan.... Abis kuat pon kena bil elektrik berGST jer.... Hahahaha

Jadi kesimpilannyer... Buat aper simpan 10 tunggul jadik Ketua Agama bilamana hal-hal berkaitan agama pon boleh dibuat mainan oleh puak tertentu... Malah dijadikan lubuk buat duit pon ader... Hahaha... Giler siot.... Udah ka kos nak jaga tunggul pom begitu mahal... Takder pon tidak mengurang.. Ader pon tidak menambah.... Semacam malukut ditepi gantang... Hahhaa

Ngabihkan boreh jo.... Hahaha

Ader paham ka?????

1 comment:

  1. Tuan blogger, salaam. Apasal lu cakap mereka ni tunggul ...? Bagaimana yg memanggil atau merujuk kepada mereka ni sebagai Yang Teramat Mulia, Yg Maha Mulia dan sebagainya. ..?Maknanya ada lah yg lebih tunggul. Bagaimana pula 'mufti'2 dan 'ulama'2 yg tidak menegur perbuatan ini..? Berapa banyak tunggul laaa ...!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja