Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 May 2015

Kegilaan Apakah Ini?

Bhai/DeeDee semua...

Sebelum GST dikuatkuasakan... Dimasa sistem percukaian SST dilaksanakan... Biler kiter beli topup henpon... Kalo kiter beli RM10 ... Memang kita akan dapat nilai RM10 dalam sistem kredit topup kiter.... Takder dolak dalik.. Takdee flip flop... Clear cut punya citer....

Tapi... Biler haramjadah GST bermula.. Boleh pulak kiter tak dapat nilai RM10.60 kalo kiter beli topup RM10.60 .... Macam chilake kan... Kegilaan apakah ini?



Tetiba Ahmad Shabery Cheek plak nak buat proposal..... Beli RM10.60 akan dapat RM10 ..... Errr... Bangang ker aper nih... Agak-agak la wei..., jangan la bangang sangat... Aper pasai SKMM buat bangang baru-baru nih ngan Jabatan Kastam... Kalo SKMM tak buat bangang... Dah tentu nilai topup kekal samer macam masa SST...

Tapi pasai SKMM bangang... Termasuklah Menteri yang jaga SKMM nih... Tue yang macam-macam formula la nak dicadangkan ... Nak dikaji... Aper la bongok sangat... Ikut jer la cadangan Jabatan Kastam tue... Bukan kee Jabatan Kastam yang punya kuasa dalam GST nih.... Aper daaaa... Cerdik tak boleh diikut... Bodoh tak boleh diajar.... 

Menteri dan SKMM sama bangang.... Payah la.... Ingatkan Ahmad Maslan, Hasan Malek, Ismail Sabri jer bangang,.. Nih Ahmad Shabery Cheek pon bangang gak... Aper la nak jadi ngan Kabinet Dapur Najib Razak nih.... Hahaha

2 comments:

  1. Sng je tu..... dr 10kb = 10sen jadikan la.... 100mb = 10sen

    ReplyDelete
  2. macam ni punya gila pun setiap kali pru duk menang jugak
    apa lagi nak dikato

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja