Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 May 2015

Siapa Dulu Dia Dapat...

Bhai/DeeDee semua...

Just nak tanya lu orang la.... Kalau lah adee dana sebesar RM 1.7 trillion... Lu orang nak buat aper??? Tambah lagi kalu dana tue dah takder milik sapa-sapa .... Dan audit semua tue pon wayang jer.... Hahaha... Aderkah lu nak kekal taji dana cap ayam dua tiga ratus juta atau lebih baik lu rembat dana RM 1.7 trillion tue....

Hehehe... Sekadar tanya ja...

Pasai tue la ader orang yang resah gelisah gundah gulana tak tentu arah... Pening kapla... Tue yang meroyan tulis macam-macam kat dalam blog... Waima on da way to umrah tue... Hahaha

Konsep dier senang jer,,.. Siapa cepat dia dapat...  Siapa dulu dia dapat... Yang dapat tue kira menang tahap gaban la... Yang lagi best tue... Dana nih mudah cair... Versi tempatan atau versi yang dah dipindahkan ke luar negara... Sama jer... Hahaha

Paper trail semua boleh diejast... Boleh diubah suai... Aper ader hal.... Lagipun dana tue bukan milik sapa-sapa.... Jadi mudah la nak buat apa-apa pon...  Hahaha... Bukan kecik anak punya dana bhai... Godang... Besor.... Hahaha

Dan itu hanyalah sebahagian ja..... Hahahaha

Ader paham ka????

*** itu ja hint setakat nih,..... Hahaha.. Nak tau folo aaa blog nih... 

6 comments:

  1. duit amanah raya.siapa dapat dulu bole beraya sakan.

    ReplyDelete
  2. hohoho... mungkin jugak.. kau satu aku satu.. eh.. susah kira, aku ambik semua la.. Nak buat camna, sudah kasi putar cerita jadi malaikat sampai g umrah. Org kampung jugak yg kene tipu. Dasar Penyamun.

    ReplyDelete
  3. Eh...eh... x kan la DHJ plak.???

    ReplyDelete
  4. jangan lupa bsn pun lani tengah galak promosi kumpul duit
    1 2 3 4 sapa gila dia dapat

    ReplyDelete
  5. bro, exposed sket wgs x-band payload control nyer status... dengir kabor dapat kat hajjah proxy company china.. project actual kos 300 mil tpi hajjah bantai 600 mil.. 300 mil project.. 300 mil tx to china

    ReplyDelete
  6. Malaysia dah termasuk perangkap...
    1mdb masuk lobang perangkap Goldman Sachs.
    Najib terlalu lemah untuk nampak semua ni.
    Terlalu bergantung pada cakap penasihat.
    Bila hutang byk sgt IMF akan sediakan package untuk bailout hutang yang Najib buat tu.
    Package yang terpaksa di sign untuk lepas dari hutang yang dibuat oleh-geng IMF sendiri.
    Jadi macam Greece...habis duit anak cucu kasi free-free pada orang luar sebab kononnya pelaburan yang boleh mendatangkan keuntungan yg berlipat ganda.
    Tapi ia satu aggrement yang shady yang penuh dengan risiko dimana diorang yang ada kuasa dalam tentukan bagaimana permainan ni di main.
    Diorang yang dah nak bankrupt tapi kita yang sengal ni yang datang selamatkan diorang. Masuk perangkap diorang.
    Doakan Allah selamatkan orang-orang yang mukmin.
    Belum pernah terlambat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja