Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 January 2016

Bila Budak-Budak Bercakap

Bhai/DeeDee semua...

Ader sorang mamat nih... Kerja cuma sekadar pegawai khas kepada Menteri Kewangan Kedua... Tapi perasan bagoosh bila nak bersembang bab risikan, ancaman dan keselamatan negara ngan gua... Lawak siot.... Dier ingat dier dah duduk jawatan tue dier dah tau semua aaa yang ader dalam jabatan kerajaan atau yang disebalik tabir,,,

Please la wei... Even yang dalam Cawangan Khas pun bukan semua tahu apa yang jabatan lain buat... Dalam Jabatan "E" Bukit Aman pun yang ader 6 ker 7 divisyen tu pon tak tau aper yang orang lain buat.... Dalam MIO pon macam tue jugak.. Tak semua orang tahu aper yang team lain buat...

So... Setakat duduk sebagai Pegawai Khas tue ingat dah tau semua tue... Tak payah la nak lebih-lebih... Hahaha


Jangan ingat Agensi risikan dan keselamatan Malaysia nih level cap ayam tak macam negara lain... Hahaha....kalau kita cap ayam... Takder la negara luar respek kat kita dalam bidang risikan dan keselamatan la wei... Malaysia bukan baru dalam hal risikan dan keselamatan ni bhai....dah lebih dari 60 ++ tahun dah kita buat kerja ni... Malah sebelum lu lahir lagi benda nih dah ader...

Itu belum lagi gua sembang cerita macam mana anggota kita boleh infiltrate dalam negara lain dan beroperasi di negara lain dalam krisis dan kancah geopolitik dan stategik.... Hehehe... Lu jer yang tak tahu....

Hahaha.... Lawak siot....

5 comments:

  1. brown vibrator says: wa pon tengah siasat profile lu pok dhee; sebab tu wa letak micro phone kat kucing lu ngeh ngeh ngeh be afraid be very very afraid ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. belajor dgan cia dan mossad le .......APCO..!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. jgn ckp besor weii...

    tak ada gunanya ada sistem risikan yg top gun kalau tetap kena patuh tunduk pd org politik.

    dulu atm dgn pdrm asing. skrg pdrm boleh tangkap dakwa atm.

    punya canggih pun tak dpt halang singapura tlepas pd the late lky. pun tak dpt halang singapura rampas pulau batu putih. apa agensi buat dgn satu lagi pulau yg mungkin kena mcm pulau putih mata tu?

    yg paling menyedihkan ialah gagal halang indon naik yg sampan buruk dr masuk ke negara ini sewenang2nya. bygkanlah kalau tentera asing dgn peralatan termoden; masuk negara ini mcm a walk in the park. kira mcm jepun naik basikal masuk Kelantan!

    aku ada sedara, org kedudukan tinggi dlm kerajaan. tp akhir sekali dia berhenti sbb tak tahan dan tak boleh buat perubahan...

    lama dulu aku pernah berurusan dgn jbtn kerajaan. org atas tau yg org bwh mkn rasuah. tp tak ambil tindakan. tak nak rock the boat. kalau rock the boat, mungkin dia kena walk the plank...

    ReplyDelete
  4. dah lama pun mosad cia m15 kgb dll ujud banyak negara pi belajar kat depa balik mai modipied sana sini
    mak jadilah ajen perisikan yang betaburan sana sini
    segala mak nenek jenis deraan pun ada
    hebat hebat pung tunduk jugak kat puak barat laknat yg diatas tu
    sebagai orang islam tetap tertakluk dibawah perintah Allah tak kera apa kerja kita sekali pun kat dunia ni
    tu yang ramai orang lupa bila dah berjawatan perasan lebih sampai lupa tuhan tambah pulak budak baru nangoi nangoi dapat jawatan
    macam jepon jarman maju dari segi maruah apa gunanya pengkalan amerika masih gah mencengkam dinegaranya

    ReplyDelete
  5. Dulu pakai cawat besi..la ni dah kangkang...period kerap sgt sekarang

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja