Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 January 2016

Tukar Guna Vending Machine Lagi Bagus.

Bhai/DeeDee semua...

Zaman sekarang zaman teknologi... Aper ader hal lagi nak guna tenaga kerja manusia kalau setakat nak bagi pingat, darjah kebesaran dan hadiah...

Itu semua boleh diambil alih oleh sistem robotik... Boleh dikendalikan dengan guna sistem "Vending Machine"...

Lu huloq masuk duit dalam "Vending Machine" lepas tu tekan butang, nanti mesin akan hulurkan apa yang lu bayar tue... Lu bayar mahal lu dapat la barang yang selayaknya... Ikut harga la...

Samer gak kalu bagi pingat dan darjah kebesaran ... Bayar bagus baek punya... Tekan butang "call".... Tunggu masa amik  la pingat dan darjah kebesaran...

Hahaha ... So aper ader hal gantikan dengan "Vending Machine" ... Kos operasi pun tak semahal kos pengurusan manusia yang buat benda yang sama... Malah lagi senang "maintenance"... 

Sebab manusia yang buat benda ni biasa telan lagi banyak sen dari "vending machine"...

Ader paham ka???

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja